Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. december 1912, Vallekilde

< Forrige Næste >
Vallekilde
Fra
Niels og Maren Hansen
Niels og Maren Hansen
Til
Peter Mærsk
Peter Mærsk

Kære Peder Jensen!

Tak for dit brev. Skulde jeg dømme dig og Iver imellem, vilde jeg sige, at I har ret begge to; men netop derfor er der et stort og godt arbejde at gøre med at bringe større lykke og glæde ud til folk, som inderst inde sukker efter den.

Hvordan går det med dit arbejde ?  Godt håber jeg. Det fryder mig hvert år at se den glæde eleverne rejser til deres hjem med. Hvor vilde det gøre mangen en fader og moder godt, om de var vidne til den. Det første brev til Sigrid efter din moders død, tænker jeg så tit på. Lykkelige, lille moder og lykkelige børn, som har levet et så rigt liv sammen.

Glædelig jul!

Venlig hilsen fra Niels og Maren Hansen.

Note

Billedpostkortet: "Hytten", der lå i nærheden af Vallekilde Højskole, og hvor Maren og Niels Hansen boede, og hvor eleverne fra højskolen ofte kom. Maren og Niels's bror Poul Hansen var forstander på højskolen. Den omtalte Sigrid, født Trier
Oprettet: 06-03-2011 12:53:05 | Rettet: 05-07-2014 20:11:24