Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. januar 1913, Vallekilde

< Forrige Næste >
Vallekilde
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min kære lille Trine!

Tak for brevet. Nej, det kom slet ikke for tidlig. Jeg er altid så glad ved at hore fra Jer derhjemme. Min første nyhed er nu ikke så glædelig. Det er næmlig at mine papirer er kommen hjem igen fra Altona. Og at de ikke vilde have mig. Der må jo være en der synes jeg skulde lidt længere bort. Så nu er det jo, om jeg ikke får Torn at se. Jeg skal jo hjem på Session i Foråret, blot de så ikke  tager mig i 3 år. Men vi vil jo dog ikke håbe det.

Ja den gamle er kommen hertil. Og jeg tror nok han er glad ved turen, han er så godt tilfreds. Vi er oppe at drikke kaffe sammen med ham hver dag. Ja mig og Sigrid er bleven overens. Men jog kan alligevel ikke forstå hende. Nu går hun der og smigrer, og jeg skulde selvfølgelig gøre ligeså. Men Trine, det kan jeg ikke. Jeg kan ikke gå og snakke hende efter munden, så blir jeg hellere derfra. Og det ved jeg og­så du siger, at jeg ikke kan gå og sige noget, der ikke er min. mening, nemlig at lyve. Og at Uffe godt kan lide hende, det kan jeg godt forstå, da hun har gjort ham meget godt i den tid, hans mor lå syg. Men han kan også nok se, at hun har fejl. Nej, Maren hun er mig meget større. Og til hende som til dig fortæller jeg mine Sorger. Men det er jo ikke som til dig og mor.

I dag har vi haft diskussion angående Afholdssagen; men skønt jeg havde ondt ved at holde mig, holdt jeg mig dog, nu, da din Far er her, vilde vi dog ikke sige noget. Nu kan du snart vente mig, ja mit billede da, mig får du ikke endnu.

 

Mandag kl. 5

Nu har jeg siddet og slidt i en stil, så jeg er hel tung i hovedet. Jeg har skrevet om "Nøden lærer nøgen kone at spinde", og jeg kan slet ikke finde mer. Jeg er ellers snart færdig; men enden skal jo også helst være god. Så klappede jeg bogen i og sagde til min sidemand, at nu vilde jeg til at skrive til kæresten. Jeg har været ude at cykle i dag. Det var i middag, P. Hansen kom og spurgte, om der ikke var en, der vilde til Svinninge med hans Lommeur, Det var en hel lille gemytlig tur, sådan et fint vejr og så komme ud fra al den larm, og være ene med sine tanker -   Jeg havde nær ikke fundet derhen, det er så bakket, så man ikke kan se uden en lille stykke for sig; men så kom jeg til at følges med en lille pige. Jeg spurgte selvfølgelig ikke, hvor hun skulde hen eller lign. Nej så rnå man være galant. Sidste søndag var alle vi Sønderjyder henne at blive foto­graferet. Og på søndag tror jeg nok, vi skal hen at have det ene. Jeg skal vist have 24. Jeg har jo ikke fået mig fotograferet i de sidste år. Jeg har da ellers ikke det bil­lede af dig og Bodil, hvorledes hænger det sammen ? Uffe og jeg kom til at tale om det den anden aften.

Uffe sagde forleden, at det alligevel havde været morsomt at få brev fra kæresten engang imellem. Jeg fik endda lidt at vide angående ham og Bodil. Og jog kunde forstå, at de til sidst havde ladet hverandre høre hver lille ting. Og så kan de jo sagtens komme på kant. Og det var vist derover, det var gået over. Jeg sagde også til ham, at jeg syntes, det var godt, der kunde komme en kurre på tråden. Det er i hvert fald bevis på., at vi ikke snakker hverandre efter munden.

Jog fik brev fra Niels Kjær forleden. Han skrev, at de skul­de have Kjestine Lastejn at tjene til 1. Maj. Så bliver de ellers kørende med Pige. Kjestine Lastejn skrev også til mig, at hun var med til Diletant i Frifeld.   Jeg  kan ikke forstå, at hun ikke er for klodset til at optræde på Scenen. Er det ikke Genboerne de spiller.

Lille Kjesten er ikke godt tilfreds i Høm. Konen er vist en underlig en og lidt gammeldags.

Ja vi slutter jo til Påske, vi må godt blive Påsken over; men alle Foredrag slutter. Så vi kommer jo vist hjem. Jeg vilde ellers have bleven; men mor syntes, at nu havde jeg ikke været hjemme sidste år, og kanske ej heller kommer det i to år. Der skal jo vist også være Gymnastikopvisning i Påsken., så kan jeg jo komme med. Jeg kunde jo nok komme op på Svendsbjærg at tjæne; men de er jo alle lige gode karlene, og nu da Uffe og jeg har haft overkommandoen i flere år, tror jeg ikke, vi kan finde os i det. Og nu har jeg foresat mig, at jeg vilde til Fyn, så hvis det ellers kan lade sig gøre, vil jeg det. Nu er jeg allerede kommen om på bageste side, så nu får du ikke mere. Det er sådan en dejlig ro i aften, alle er oppe hos Trier, jeg var der sidste Tirsdag aften. Nu må du have en god rolig nat, min lille Trine.

Og med bre­vet følger de bedste Hilsener fra din egen Peter.

Note

"den gamle er kommen" - Peter Andreas Gad, Trines far. "Uffe" - Uffe Gad, Trines bror, der var på højskole samrnen med PM.
Oprettet: 06-03-2011 13:14:13 | Rettet: 05-07-2014 20:11:26