Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. februar 1913, Vallekilde

< Forrige Næste >
Vallekilde
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Trine.

Tak for brevet. Ja jeg kommer nok til at skrive snart igen. Jeg kan ikke tænke mig, at en sådan lille god Pige skal sidde der hjemme og længes efter mig og hendes mor. Den ene er ikke hernede mer; men Trine, mig har du og kom kun med dine Sorger. Jag skal nok hjælpe dig at bære dem. Og det er ikke let at komme over, næmlig at glemme, at mor ikke kommer mer. Men mig må du ikke sørge for, lille ven. Jeg har stærke skuldre, og hvis jeg må beholde sundhed, skal jeg nok klare den. Og du kan også tro jeg nok skal komme hjem og se til sådan en lille Pige som dig. Hvor kan jeg andet.  Aa jeg tænker ikke, jeg kommer ind i tre år. Jeg er dem vist for svær; men til Østpreusen kommer jeg jo vist. Og så kom­mer jeg jo vist hjem i April måned, tænk dig en hel måned har du mig så. Og så må du ikke tænke så. kedsom på et. Nej Trine, vær glad, tænk vi er unge og' hele verden står os åben. Og to år' er ikke længere end de kan tælles i dage. Det havde dog været meget værre, hvis jeg nu havde ligget hjemme og havde været syg eller lignende.

Nu ikke mere om det. I går holdt vi Fastelavn kan du tro. Først igår morgen gik vi en 10 stykker til Snertinge for at blive fotograferet. Så nu kan du vente et nyt billede af din P. hver gang du får brev. Vi fik det først enkeltmand og der efter 7 mand. Da vi så kom hjem og havde spist, skulde vi regne; men hvem havde lyst til at regne. Nej vi satte os til at læse. Så havde vi Gvmnastikkonkurrence, mellem os og håndværkerne. Jeg ved ikke, hvem der var de bedste. Jeg foretræk ker håndværkerne, vi har så mange stive knegte. Så havde vi lidt leg. Og så kulde vi danse med hverandre. Det gik også helt godt. Så så de mig og Uffe danse links om, og jeg var Pige. Så var hundrede og 11 ude. Jeg måtte være dame hele aftenen og fik derved et indblik i, hvorledes det er at være dame ved et bal. Men de arme piger, de sad oppe på Balkonen og måtte se på det. Aa hvor det er streng, sagde Sine. Og det kan man også forstå.

Nej, det var heller ikke min mening (med kurre på Tråden). Men disse her Chokolade kærester som mange har og som siger ja og amen til al ting. Med dem kan der jo ikke komme en kurre. Men det er dog en given ting. at to mennesker ikke kan have samme mening om al ting. Og så er det først, når man har set en sag fra to sider, at man kan betragte den.

Men det er derved, at der opstår så mange misforståelser mellem to mennesker, de vil bægge have ret. Jeg kan godt se den fra bægge sider, og når jeg kan se, at deres er bedre end min, tager jeg den. Og tror du ikke, at det er derved, der er kommen misforståelse mellem Uffe og Bodil. Hun har syntes, at alt skulde gå som en dans.

Du skrev om "Augustinus" søster. Hun har været her en tre dage. Det er en høj slank pige. Og jeg kunde snart ikke holde mig; men hun holdt øje med Uffe. Så var det en dag ved en regnetime, Ejlif Trier sidder ved os, så kom det på tale med hende. Ja, sagde han. Det er Ivers bedste veninde, hun var tit med Iver en tur. Om der er noget særlig, ved jeg ikke. Men at der er noget med Sine og Iver tror jeg. Der har været en hel del i København i Fastelavnen. Jeg syntes ikke, jeg havde lyst at komme med. Jeg har været der, og nu da jeg lige har været i Hamborg, har man jo fået et indtryk af de store stæder med deres tummel.

Ja nu vil jeg vist få breve i massevis. Jeg har sat det i Højskolebladet om plads. Jeg blev en tilbudt i dag. Og det var lige min klip. Men så hørte jeg at det var en død egn. Det var nede ved Fjenneslev. En gård til 4 karle. Jeg kunde få 350 kr. for sommeren; men så skulde jeg påtage mig hele ansvaret. Manden er nemlig død, og nu blir gården dreven af en ung mand i nærliggende by. Han gjorde store fordringer, men skulde kun føre regnskab og den slags ting. God anbe­faling forlangtes. Men den kan du tro jeg fik den anden dag fra Niels Kjær. Uffe synes, jeg skulde tage den; men nu vil jeg dog først se, om der ingen andre skulde komme, som stod mig bedre an.

Uffe er i mange beråd om han skal tage til Svendsbjerg. Og jeg ved ikke hvad jeg skal råde ham til. Jeg kunde i hver fald ikke finde mig i at gå sådan og være lige gode alle. Og det tror jeg heller ikke han kan, da han har været for­karl i nogle år. Men derfor kunde han jo godt lære en del; men jeg synes, det er meget mere intressant selv at have ansvaret.

Jeg fik brev fra Kjestine Lastejn i går. Ja, jeg får masser af breve fra Piger, ja ikke så mange som fra dig da. Nu, hun skrev, at de havde spillet helt godt i Råager; men dan­sen havde været så søvnig. Hun syntes, de manglede mig og Uffe til at føre an. Vi er jo heller ikke så bange på os. Du kan tro vi taler dem også dristig til her.

De (Frifeldterne) skal jo til Brøns at spille. Det er snart ved at blive for meget rned det Diletant. Det synes Bodil vist ikke.

Nu tror jeg ikke, jeg har mere. Jeg skulde hilse dig fra Uffe, han er inde at lære engelsk.

Se nu du holder modet og humøret oppe, til jeg kommer hjem til dig, kan du det ?

Ved Signe noget om den aften jeg var ude sidste gang ? Nu en venlig hilsen til min lille Trine fra

din Peter.

Kan du finde mig på billedet.

Oprettet: 06-03-2011 13:15:46 | Rettet: 05-07-2014 20:11:27