Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. oktober 1913, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre

Ja nu er vi ankommen til Løtzen. Først var vi i Lyk; men da de k sidste korap. i Løtzen ligger, måtte vi igen tilbage, hvor vi kom i aftes kl. 8. (onsdag) . Vi er 6 danskere her ved de 4 komp. resten er i Lyk.

Vi ligger inde i en fæstning omgivet af Mure og volde, så det ser lidt trist ud, men ellers helt ny kaserne og prak­tisk indrettet. På den kammer, jeg ligger, er vi 11 mand, de 9 er fra Hamborg og en fra Rhinen. Men det er ikke sik­kert vi bliver sammen, vi skal nu inddeles i korporalskaber. Det er ellers helt flinke folk. Men det var jo dog mere hjemlig, om der havde været en dansk iblandt. Vi har ellers sovet helt godt i nat. Jeg ligger i den nederste og slog Hovedet imod den øverste et par gange. I morgen fik vi kaf­fe, og har nu en hel del hensat til resten af dagen. Nu skal vi til at have resten af tøjet udleveret og undersøgt og sådan noget. Og da fil ting ikke går så hurtig, kan ret vel nok tage hele dagen.

Så tror jeg ikke, der er mere før om en dags tid; men nu har I jo dog min adresse og ser at jeg har det godt.

Med Hilsen eders Peter.

 

Musk. Mærsk 12/147  Løtzen

Østpreusen.

Musketier Mærsk

12. komp. Inf.-Regt. 147, Løtzen

Ostpreussen

Oprettet: 06-03-2011 13:37:11 | Rettet: 05-07-2014 20:11:33