Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. september 1913, Øster Åbølling

< Forrige Næste >
Øster Åbølling
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Til min lille Trine!

Nu er det nok paa Tide jeg faar skrevet. Kjirsten har hver Dag spurgt, om jeg havde gjort det, for hun havde sagt til dig, at du snart kunde vente Brev. Men vi har bunden ind i de sidste Dage, saa Kl. er bleven 9½ og saa var Hans og Aage hjemme hver Aften. Se der har du undskyldningerne, kanske siger du, de duer ikke.

Jeg fik næsten slet ikke talt med dig den anden Aften, jeg tænkte du havde kommen om til mig, da vi fulgtes ad hjem. Men vi kan jo nu heller ikke altid være ene to. Det kan jo ogsaa være godt nok at høre, hvad andre siger. Truls sagde til mig, at du havde begyndt at se daarlig ud, om det allerede var Længsel. Jeg syntes, han kunde spørge dig selv. Det er ellers nogle grulige Ting Kjirsten fortæller om hende og Truls. Jeg havde ikke tænkt at han var saa tosset. Ja den anden Aften kom han. ogsaa snyltende bag efter hende. Vi/Uffe og jeg saa ham ikke før ved Kirken; men Kjirsten sagde han havde været med hele Vejen. Skal Bodil og dig ikke snart til Vodder, jeg længes efter at faa Brev om det. For tænk lille Trine, i Dag 4 Uger er jeg i Trøjen og langt borte fra min lille Kæreste. Men jeg er slet ikke ked af det, for jeg ved du gaar og ven­ter efter, at jeg kommer hjem. Mor sagde til mig, at hun nok var den, der vilde tænke mest paa mig. Men jeg tænkte ved. mig selv, at der nok var en til, som ogsaa vilde skænke mig sine Tanker hver Dag. For jeg synes, det kan blive lige saa haardt for dig som for mig. Paa mig kan de dog ikke se, om jeg længes efter dig. Men dig der gaar herhjemme imellem dem er det ikke saa let at skjule det. Men nu tænk, som jeg sagde den Aften, og om 700 Dage har du mig igen. Nu maa jeg nok hellere slutte, for jeg skal ud til Kaffe, og Mor er ved at komme op, Jeg har været hjemme og bliver det ogsaa hele Dagen; men nu har der været lidt Ro, da de kører Havre ind. Paa Onsdag 14 Dage har jeg udtjent.

Det er ikke min Skyld, det er klakset, det er Trækpapiret, der duer ikke. Med mange Hilsener og paa snart Gjensyn  din egen Peter.

 

Ja daarlig er det skreven

nogen skidt det er og bleven.

 

Oprettet: 06-03-2011 13:30:24 | Rettet: 05-07-2014 20:11:32