Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. maj 1913, Bakkely, Regstrup, Fyn

< Forrige Næste >
Bakkely, Regstrup, Fyn
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære Trine.

Hjærtelig til Lykke på din Fødselsdag, lille Musse. Og de bedste ønsker om alt godt i fremtiden. Ja. nu er jeg kommen godt herover til Fyn, og har det udmærket. Jeg tror nok, det er en hel god plads jeg har fået, og jeg tror nok, jeg vil blive glad ved at være her. Manden er en lille tynd en, jeg tror ikke han vejer mere end 100 pund. Men han er vist meget dygtig, det ser dét da ud til. Han er ikke meget hjem­me, han har nemlig så mange tillidshverv.

De andre karle (2) er forresten nogle helt flinke nogen. De er bægge Fynboer. Den ene rejser vist 1. Juni. Han har lejet nogle Småfolk til at holde Roer og Frø ren. Og da det er ham jeg synes dårligst om, er jeg helt godt tilfreds dermed. Ja, der er ikke nær så meget at bestille som i Gånsager. Jeg skal ud med Hestene kl. 6, så kl. 4½  skal jeg op. Og tænk dig, så spiser vi 6 gange daglig, og det er en rigtig god kost. Så man kan snart ikke få smagt af munden, før man får en ny ind. Så har vi sådan et pænt værelse. Da jeg kom den anden aften, var der smykket med bøgegrene. Et stort bord, hvor jeg sidder og skriver, og hvor du står lige foran, og klubpigerne til højre. Jeg kan ikke godt lide dig på det billede, med håret - - Du kan tro, jeg har ondt ved at glemme de mange dejlige, ja timer kan man vel ikke kalde det, men Minutter, vi havde i April. Som jeg går, dukker der et op, når jeg har gået det igennem, kommer et andet, og til sidst ser jeg den hvide Sommerhat samt din ny Trøje. Og så blir det lidt trist, når det så kommer, at jeg nu ikke får dig at se før om nogle Måneder. Men jeg er glad ved Postvæsenet, at det vil bringe mig bud ovre fra min lille sønderjyske kæreste. Det er en meget køn egn. Vor mark går ned til Storebælt, hvor man kan se over til Sjælland, og færgerne. Og igår mens jeg gik og pløjede, kom der tre Dampere forbi. Så er det en fløjten og rumlen af Ekspræstogene. De kører også ligeved; men man kan jo aldrig se langt, så dem kan man kun høre. I aften skal jeg hente Herskabet i Nyborg ved 1l-Toget, hvor­dan vil det gå, jeg kender hverken vej eller sti. Nu tror jeg ikke, jeg har mere denne gang, næste gang må. du få mere.

 

Min adr. er
Bakkely Gård
Byen Rejstrup, pr. Hjulby.

Skriv snart, jeg længes efter dig.

Oprettet: 06-03-2011 13:21:16 | Rettet: 05-07-2014 20:11:28