Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. november 1914,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

                     

                                                                                                          

                     

                                                                                                                                                                              Kære Forældre!

Tak for sidste brev. Ja jeg er sund og rask, og kan nu for første gang i lang tid skrive et par ord, vi har ingen post­forbindelse haft i længe. Nu har vi da endelig fået ro en dag. Vi har marcheret dag og nat, kom i kvarter et par timer, og måtte så løs igen, og det værste var om natten, det er endnu det værste vi har været med til, nu håber vi da, det er forbi. Vi marcherede igår 56 kilo. og på endnu en dårligere vej end til Sandbjerg, tænk jer blot, og så med cykle. Sagen var, at fjenden vilde løbe os i flanken, og nu var det om, hvem der kunde løbe bedst, og nu er vi vel kommen et stykke i forkøb. Vi nåede i går aften til en lille stad, hvor vi kom i kvarter, I kan vel nok se, at det er et bedre kvarter, da jeg skriver med blæk. Jeg er nemlig i et Amtsretsbygning i kvarter, og der ligger vi kun bægge Ordonanser og Officererne, så I kan tro, det er helt godt. Vi har en lille Stue og har ligget på Madradser, så det var udmærket. Nu har vi god tid i dag at få vort tøj lidt i orden, for det så grulig ud. Det værste er, det er helt i stykker. Jeg har nu lappet et par huller, men det holder jo ikke længe. Men for de fleste var det værst med Støvler, de løber alle med Støvler, hvor både vand og sand går igennem, mine var også helt itu; så igår måtte jeg til Divisionen og kørte så en anden vej, og der fandt jeg et par hele nu Støvler, som vel en badgadse har tabt. Ja underger­ninger sker der sandelig.

Som jeg har skreven, har jeg modtaget min vest, og som I kan tro, jeg er glad ved, nu har vi ingen post fået siden, så nu i eftermiddag kommer de andre vel an, jeg glæder mig allerede til det. I skrev om for lang tid siden, at min bog var kommen, er Kufferten ikke ? ? Så må den vist komme. I skrev også, at nu var I færdig med Bygningen og stalden, ja havde jeg endda været hjemme. Men vi skal jo vænte tiden af. Vi har hørt i dag  at i Frankrig er der 3 dages Våbenstilstand, så det ser dog ud, som om det snart var ende. Og når de først har endt der, varer det heller ikke længe her. Ja jeg må slutte, for at jeg kan få det med i dag, i eftermiddag skriver jeg igen. Penge har jeg jo også fået (7 mark), og pakker er vi jo altid glad ved.

Med Hilsen eders Peter.

                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                      

Oprettet: 10-03-2011 15:18:29 | Rettet: 05-07-2014 20:12:55