Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

30. november 1914, Lods

< Forrige Næste >
Lods
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Vi lå i nat i den blideste søvn, os Ordenanser, her er vi istedet for 2 - 11 mand, da kom der bud fra Brigaden, at vi kunde melde, at der var en stor Postsending at modtage. Jeg sprang op som et lyn. fik fat på en Bonde med sin vogn; men som ellers heller ikke syntes om sit køreri om natten, cg fik postsagerne på vognen og kørte først til min komp. Der blev glæde kan I tro, ja selv Underofficerne, som har forbandet mig i Kasernen, de vidste ikke hvad godt de vilde gøre mig; og jeg selv var ikke mindre glad, for jeg havde jo selv 4 fine store pakker hjemme fra. Aa kære Forældre, I er meget for gode. I havde dog ikke haft behov at købe en Ledertrøje mere. Men jeg siger mange Tak, og for alle de andre gode sager, jeg kunde snart ikke tåle at se det. Og så kom det nu lige da man har tid til at sandse med det, og få det ret ordnet. Jeg kunde jo nok have solgt den enden veste og penge for den; men jeg har nu skenket den til min kammerat, den anden Gefr. Han er fra østpreuser. og hans fars cg mors Gård er brændt, og de står helt bare, og de kan; jo ikke sende ham noget, så jeg ved I har ikke noget imod at jeg har givet den bort. Ja han har også smagt lidt af alt det andet. Jeg er ikke med ham sammen mere; men han sørger altid for mit brød og lign. nu i morgen har jeg pakket min gamle veste ind sam­men med lidt af hver slags af alt det andet, og skikkede det hen til ham i morgen, så han vil jo blive glad, han er nemlig så nøjsom, jeg ligner ham meget ved hvor Søren Møller, cg han ligner ham også.

Du skrev, lille Mor, hvis der var en Kamme­rat jeg kunde ønske noget, kunde jeg sende adr.  Hans adr. er Gefr. Hornisk Meiske 12/147, 37 I D.

 Ja ellers er der ikke noget særlig fra igår af. Ja dog, men her har det jo ikke så meget at sige, Hvor hus brændte igår. Det kom af at Stuen ved siden af hvor vi lå, var belagt, med Folk fra Telephonen, og de havde fyret så stærk, så det tændte huset an. Og vi måtte på Hals og Hoved ud, jeg fik alt mit tøj med undtagen en halv brød, min Ske og en Hånd-tørklæde, cg mine Øreklapper som du havde skikket. Men jeg har fået en anden af min kammerat, så skaden er jo ikke så stor. For den ene brændte hele hans Tornyster med Indhold, som var meget kedelig. Vi har nu fået en anden; men det var alligevel bedre der hvor vi var igår.

Ellers er Kanonaden lige så stærk som igår; men igår aften havde vi ingen sårede, det hørte jeg fra mit komp. Igår købte jeg mig en udmærket Hestedække for 2 m af en ved Brigadesta­ben. I kan tro den er udmærket. Ja nu ikke mere idag, cg hvis stillingen ikke forandrer sig, som det ikke ser ud til. da vi ikke kan komme videre frem, skriver jeg imorgen til Trine.

Med hilsen fra eders Peter

 

 

Oprettet: 10-03-2011 15:36:51 | Rettet: 05-07-2014 20:12:59