Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. december 1914, Skinidutze (skierniewice)

< Forrige Næste >
Skinidutze (skierniewice)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Far og Mor!

Tak for brevene og pakkerne Juledag. De store pakker fik vi ikke; vi får dem først når vor Komp. er kommen i Reserve, og som jo også er meget fornuftig, da de jo ikke har meget ud af det i Skyttegraven. Men jeg fik 5 små, så jeg kunde nok hjælpe mig. En fik jeg fra Trine, en fra Chr. Bejer Roager og tre hjemmefra, så fik jeg mindst 10 Hejmdal, der har været stands ning nu i en 8 dage. I kan ellers tro, at vor komp. har gået meget igennem i sidste tid, de gik nemlig foran for at storme en høj, og det så mangen en god mand. Vor Feldvebel og så en Underofficer, som jeg kom meget sammen med, måtte også lukke deres øjne, og fik lov til at holde Jul andetsteds. En lille Scene vil jeg fortælle Jer som er så særlig. Dagen efter vilde jeg til Battl. for at høre hvem der egentlig var falden, for mine kammerater kunde jeg ikke godt få ud af tanken. Og da jeg kom på vejen fra Reg. til Battl. så jeg bagfra en Rytter, og forfra en Muskt, Og da vi mødtes stod alle tre der.

 Min H . Meiske, og så en Melderytter, og da det var Julemorgen, øn­skede vi alle hverandre en glædelig Jul, og et øjeblik stod vi stille, jeg tror vi alle havde Tårer i Øjnene. Men jeg kan sige, hvor blev jeg glad, og jeg tror allesammen. Nu måtte Meiske fortælle os, hvorledes det egentlig var gået til, for han var jo den eneste, der havde lavet det med. Og da vi hav­de talt lidt sammen, gik hver igen til sit. Ja det er Jule­oplevelsen, og den ene dag går ellers som den anden, og nu er Julen jo snart forbi.

Ja jeg må slutte, da posten går, og jeg vilde dog have brevet med, og I har jo da fået en lille Hilsen.

Ja nu mange Hilsener fra eders Peter.

 

Oprettet: 10-03-2011 20:13:30 | Rettet: 05-07-2014 20:13:12