Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. februar 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Trine

Ja nu har jeg ventet helt til i aften med at skrive, da jeg tænkte om dit brev kunde komme med sidste post:, men forgæves; men så har jeg jo noget at glæde mig til i morgen. Det er snart gal nok at jeg har tid til at skrive til dig i dag; men om jeg også skal trave hele dagen, så vil jeg da skrive til min lille kæreste. Det er helt tosset i disse dage, da vi har besigtigung på Fredag, og dertil har vi jo fået helt ny Tøj fra top til tå, og de er meget værre at pudse end de gam­le der bliver pudset hver dag, og der til skal der jo pudses til det er en ren skandale 14 dage i forvejen, forarbejde til en dag, det er dog meget, men sådan er det her hos tys­kerne, forberedelserne er langt de værste. Du tænker vel, ja hvad kan de da have at arbejde med. Et lille Eks.: Vi har modtaget 4 sæt tøj til det foruden alt små ting, og der skal der navn i og hist og her lidt syes, som jeg er så god til, tror du ikke ? Så alt Ledertøj som skal være så blank, at vi kan sætte krøllerne op. Ja det er et løvnet her hos Tyskerne. Men vi har et ordsprog som kommer mangen gang om dagen, nemlig: To år er ingen evighed. Og tiden går helt godt især i denne tid vi har så travlt. Og nu er det jo og­så lidt mere interessant end i førstningen. Og hver dag ud af fæstningen og ser lidt nyt, så går tiden meget hurtigere. Men alligevel der kommer altid Stunder, hvor det kommer: å her går man og slider to gode år af de bedste, så blir det lidt sort; men så kommer jeg altid til at tænke på, ja, men du har jo din lille kæreste gående der hjemme, som lige så meget som jeg ønsker sig to år frem i tiden. Og om Søndagen når man her går og døser om, kommer det altid, så. kunde du nu blot en time havde siddet ude på Ravnholdt, og så kan jeg så tydelig se dig, enten du går omkring derinde i daglig­stuen, eller du sidder, jeg ved ikke jeg synes altid det er ved vinduet du sidder, det kommer vel af at jeg altid sidder i det venstre hjørne. Ja det er egentlig pjat at skrive i et brev, men vi to må jo da fortælle hverandre alt hvad vi tænker, og luftkasteller kan vi jo ikke andet end stille op, om også de er lidt høje.

I dag har vi hørt, at vi fik ingen orlov i Pintsen, da vi da lå i Arys, så der er jo helt gode udsigter til orlov i Påsken, og jeg sætter nu alt ind på, for at få fri i Paasken. Vi har Påske omtrent om 8 uger, så det lider helt godt. Jeg har lige fået brev fra Niels Kjær, han skrev, at der var jo vist ikke så meget nyt at fortælle mig, da jeg jo vist en par gang om ugen hørte fra dem i Roager Sogn - tankestreg  Ja han er slåv, han har jo også selv i sine unge dage kendt hvad det er at være borte fra kæresten. Ja nu får du ikke mere denne gang, da jeg har ingen tid. Jeg ved ikke om jeg har skreven, at den sidste besigtelse blev ikke til, da Majoren blev syg.

Nu mange kærlige Hilsener fra din Peter.

Hils dem alle til Dilletanten, som I vel har næste Søndag,

Jeg sender her en afsnit af en Avis, som vi får her. Jeg synes det er helt godt skreven, man kan da se, at de allige­vel ser op til os danskere.

Note

Vedlagte avisudklip er formodentlig det omtalte. EM
Oprettet: 06-03-2011 15:30:27 | Rettet: 05-07-2014 20:11:48