Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. februar 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre :

Tak for pakkerne , den sidste fik jeg i går aften .Besigtigungen overstået, og Gud ske lov. I denne uge har vi pudset og lavet tjæneste til langt ud på natten, alt skulde være så Spejlblank. Og så alt det man havde at sanse med. Ja I tænker kanske, hvad kan der egentlig være at arbejde med. Ja et lille eks.: Vi havde 6 sæt tøj, foruden  driltø jet, og alt skulle jo ses efter i sømmene og syes og børstes. Og endelig nåede vi til Dagen, hvor vi kun var for en halv time så ikke mere denne gang, og i dag var vi ligeledes kun 3 Kvarter. Så vi har haft godt de to dage, og imorgen er det søndag, da har vi jo heller ikke videre noget, når vi ellers ikke skal i kirke. Hvor Feldvebel fik en Anerkendelse Medalje for at han havde uddannet os så nøjagtig, og for hans Kommando. Og vi gjorde og alt for at blive de bedste, de andre nemlig 1 korporalstab som ikke kan lide deres Underofficer, gjorde alt så sløjt, at han fik på hovedet; men han kan jo takke sig selv, og de bli­ver jo også klogere når de først bliver så gamle som vores. Den første dag da vi stod opstillet, kom Majoren hen til mig, han havde ellers ikke noget at sige, og sagde til mig helt sagte, er du ikke fra Schlesvig, ja det var jeg, det kan jeg straks se, de har alle så åbne og ærlige øjne. Jeg kender dem ganske nøje, jeg har selv tjænt i Flensborg som ung Leutnant. Og så kom igen, kan du passe Heste. Min Feldvebel hørte det, og sagde, ja når jeg går af, skal jeg nok hjælpe dig til den plads, hvis du har lyst; men ja han sagde ikke mere; men ellers skal jeg vist blive som Gefrejde, men nu jeg tænker nok han går af. Og endskønt at være på den ny kaserne som Gefrejde kan jo også være helt godt, men jeg vil da hellere være Tjæner, især Hestetjæner, det andet ved jeg snart ikke, det at gå og gøre potter rene har jeg ikke meget lyst til. Poulsen er det nu helt bestemt, at han bliver Gefrejde og Petersen vist nok også, hvis han da ikke bliver afkommanderet. Nu skal vi jo til at gå på vagt engang imellem, jeg tænker jeg bliver afkommanderet en 5 dage på arbejdskammer, der kan man jo nok tage et stykke med Hønsekød.

Ja nu har vi

Vi har fået en ny Hauptmand som er en hel forrykt karl, han lader den ene indspærre efter den anden. Den anden dag lod han en indspærre, fordi han var gået ud på V.C. i Tøfler, så man må se sig for. Det er en hel ung en som lige er blevet Hauptmand, han vil jo gøre sine bukser grønne, og så forlanger han så meget Tjæneste, så underoffi-cerne siger, at i Comp. ekserseren ligger den ene halvdel i Lazarettet og den anden sidder i kassen; men nu det går vel heller ikke så galt. I dag 8 uger har vi påske, om det gives udlov ved vi ikke helt bestemt, men en 10 dage tænker jeg jeg kan få, hvis blot man havde lidt man skulde hjem til Bryllup eller lign, kanske gives det også mere. Nu ikke mere idag. Med hilsen og tak for Hønen til pigerne fra Peter.

Oprettet: 06-03-2011 15:29:11 | Rettet: 05-07-2014 20:11:47