Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. februar 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre:

Tak for brevet og den gode pakke, i middag fandt jeg en Krone, da jeg vilde tage lidt Smør.

Ellers går alt sin gamle gang, jeg er så døv i dag at jeg snart ikke kan høre, igår havde vi Skarpskydning, og det er jo en øredøvende larm. Mens vi lå der en 120 mand ved siden af hinanden op; skød på de opbyggede Skiver, kom jeg til at tænke på, at sådan ser det ud i Krigen, enhver har sin Mand at skyde på; men vi håber jo ikke at komme til at opleve det i virkelighed. Vi havde hver 100 skarpe patroner, så Skulderen er helt ømt i dag, og næste gang i Arys , som heller ikke blev til før den 12. marts får vi 300, som skal forskydes. Mor spurgte om jeg var oppasser hos Feldveblen. Nej han har en fra sidste år, og han kan nok have behov at tjene den lille Skilling, som det giver for pudsen. Sådan er han forfærdelig påseende, som også er rigtig. Men alligevel bringer jeg ham alle ordrer og lign. Sidste søndag var jeg så ude ved Peter­sen; men han kunde ikke komme med, da han havde Staldtjæneste, og i dag har han vagt, så vi kan ikke komme sammen i dag.  Jeg og Poulsen kom til at snakke om Soldaterlivet den anden dag, da vi tilfældigvis kunde komme sammen et Ærinde ind i byen. De siger altid at Soldaterlivet er et råddent og fordær­vet liv, sandtnok, men der er også noget bagved alt det larm og banden. Når man ser en ensom Soldat går eller står vagt, ser man ham altid stå i dybe tanker, og hvad tænker han på: Jeg tror næsten at altid tænker han på sit hjem, for det kan være nok så dårlig Soldat at se til, når man kommer til at snakke med ham, kommer det altid: å havde vi bare været hjem­me. Sandt nok; men når vi blot er raske og ikke lider noget, må vi takke gud, for det at vi kan være Soldat.

I skrev om Laden at den vilde komme på en 15000 m., ja det er jo lidt meget; men jeg synes alligevel at det skal laves, for noget skal der jo laves ved den, og så kan det jo ligeså godt blive rigtig gjort.

Nej vi får ingen Fastelavnsboller, men det kan jo også være det samme, når man blot har et ordentlig stykke Pølse i Ska­bet. Ja jeg kan godt lide de tykke Pølser, alt hvad vi får hjemme fra smager godt her.

Så skrev I om, om det kunde gå an, at sende udklip af Hejmdal herop i pakken, det kan det godt, jeg har læst det, som Dr. Schiffere har fortalt dem i Landdagen. Ja jeg skal nok sende mine Strømper hjem når de er i stykker, men nu efter Jul slider det ikke så meget som før, da de nu behandler os mere lemfældig, og vi ved bedre at tage det rigtig. Men al­ligevel vil jeg nok have et par eller to ombyttet om en 14 dage. I går var jeg inde i byen, da købte jeg mig en Driltrøje, så nu har jeg selv alt sådant småpillerie selv, som er udmærket som Soldat.

Det havde jeg da ikke tænkt, at her havde siddet danske arresteret her i Løtzen, og det kan jo ikke være andet end i den nuværende Kommandantur, som vi står vagt for. Nu med Hilsen til Jer alle

fra Peter,

Oprettet: 06-03-2011 15:35:20 | Rettet: 05-07-2014 20:11:50