Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

10. marts 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Ja det er jo lidt tidligt at begynde på et brev, da det først er Fredag; men jeg har nu lige tid. Jeg har været ude at skyde og har skudt mine betingelser helt glimrende. Og da jeg skulde til tjæneste bagefter, syntes Skydefeldveblen, som er en god ven af vores, at det kunde ikke lønne sig. Og så skulde jeg pudse hans Cykle, som altid står på vor Stue. Nu har jeg pudset, og der er endnu en time, til de andre kommer.

Vi har i dag fået en ny Underofficer i vor Korporalskab i dag, han er Stedfortræder for vor Feldvebel. Hvorledes han er ved jeg ikke, da jeg ikke har været under hans Kommando; men når de kommer tilbage, skal de nok have set ham efter. Han ser nu helt ordent­lig ud, og vores den gamle ved jo også nok hvor vidt det skal gå. Vi har nu rigtig begyndt at gå på vagt, og det blir nok noget der dur noget. Vagten er bleven forstærket med 16 mand, så hele vag­ten består nu af 30 mand, og efter hvad vi kan regne ud, kan vi komme på vagt hver l4 dag. Det kommer af at hele Fæstningen er blevet forstærket, og der skal nye poster udstilles. Men det er nu helt gode pladser vi har, i Skov og i Porte. Og i den tid la­ver vi jo ikke andet. Den anden dag havde vi Vagtbesigtigung, og Majoren gav hver Feldvebel den opgave, at en af hans Folk skulde stå på vagt, og så vilde Majoren komme forbi som en Spion, der skulde arresteres. Og natyrlig kom jeg på vagt. Jeg tænkte ja du må jo vist hellere behandle ham som en anden. Nu ham forbi, jeg sagde "holdt", men han gik videre, jeg gik hen og slog ham en Hånd i Skulderen, og sagde "holdt De er min arrestant". Godt min Søn, sagde han, du er værdig til at komme for Fanen, så jeg kan jo vist gøre regning på at komme med de første. Det er nemlig den værste post vi har, da der kommer så mange Officerer.

Lørdag nat kl. 2.

Ja nu er vi nået til Lørdag, og jeg er på vagt og er lige kommer hjem fra 2. nummer. Det er et dårligt vejr; men vi har jo helt gode Mantier på; men alligevel der at stå 2 timer på sådan en ½ m kvadratsten. Og i hver 5 minutter præsentere. Så jeg fik Æren først af alle Rekrutter at komme på vagt for Fanen. Ja når man sådan står så stille og ene, som det er om natten, kommer man til at tænke på, hvor det egentlig er sært, at man her skal slide to år af sit liv i et sådan stilling.

Jeg kom til at se på Skyerne, de kom fra Nordvest, jeg kom også til at tænke på, kanske er de gået over mit Hjem. Ja det er nu fantasier; men det kan man ikke lade være på post.

Underofficeren har ondt ved at holde orden i alt det nye Patroul og poster, da 12. komp. er det første der trækker op med 25 mand. I morgen eftermiddag går jeg vist ud til Petersen lidt. Poulsen kommer på vagt for første gang morgen middag, men det er for Ge­vær og inde i Porten, så det er ikke så slemt. Ja nu får I ikke mere, da jeg vil jo også lige lidt på det hårde leje og omspænd Ledertøj.

Om Udlov i Påsken ved vi ikke bestemt endnu, men har hørt, at de giver 8 dage. Jeg skal jo se, om jeg kan få et par dage mere. De er vel ikke noget løs hjemme i den tid, for at få en lille grund.

Nå, god nat og mange Hilsener fra Jer Peter.

Oprettet: 06-03-2011 15:42:44 | Rettet: 05-07-2014 20:11:52