Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. marts 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre

Tak for brevet igår. I har jo vist fået mit kort fra Arys, jeg fik ikke tid til at skrive et dagen efter, da vi først kom sent hjem og skulde straks til forbinden i Reviren, de fleste havde jo dårlige fødder af den lange march. Jeg havde nu slet ikke no­get, det gør jo meget, når man har ordentlige Strømper og Støv­ler. Jeg har jo nu bægge dele, havde et par rene strømper med til hver dag. Leutnanten sagde også, at det er altid nogle bestemte, der har dårlige fødder, det er en bevis på, at de andre ikke bry­der dem om det. Vi havde ellers en hel god tur. Vi vidste ikke rigtig, hvad det var for noget, vi skulde der hen til, da det var helt udsøgt mandskab, og til en tid, som ellers ingen af 3.Batl. går til Arys. Da vi kom derhen, tog en Major imod os og overtog Ledelsen. Vi havde ingen Tornyster på Ryggen, så de 35 kilo. gik let, den blev nemlig afsendt med Banen. Vi havde vores allerbed­ste tøj på, som vi heller ikke kunde forstå. Majoren gav os to timer"Bettruh", som vi kunde lide. Jeg lagde mig på Sengen og læste Hejmdal, som jeg havde medbragt. Så gik jeg og en til i kantinen og fik os stegte Kartofler med tre Spejlæg for kop., det er helt udmærket. Næste dag var der så skydning på Luftfartøjer, det var nemlig et forsøg på hvad måde man skulde behandle Luft­fartøjer på. Og til det havde Majoren af hele Reg. valgt os. Vi fik hver 120 skarpe Patroner, og jeg for min person brugte 98. I kan tro, det gav en øm Skulder.

Vi skød 7 ned, og 3 gik over os, som vi ikke kunde nå. Vi skød ud over en Sø; men der var alligevel Artilleri til Hest for at bevogte, at der ingen kom for tæt til Søen på den anden Side, og der var Petersen imellem, vi var de eneste danskere i Arys her­fra, Ialt var der 150 Officerer og Generaler som tilskuere, så det var helt interessant. Kommandant Generalen udtalte en tak til os, at vi havde haft så megen interesse for det, og han vilde nu give os en fridag til løn; når vi får den ved vi ikke endnu. Da­gen efter kl. 4 gik den lange tur tilbage igen, kl. 2 var vi hjemme, og over halvdelen måtte igen til forbinden, vi andre gik og halvsovede, at gå i seng faldt natyrligvis ikke vor Tatmæssig Feldvebel ind; men vi kom jo om ved det uden.

Ja jeg har jo fortalt jer, at vi havde fået en ny Underofficer. Og nu er det da gået sådan, at vi har fået ham til vor Korporalskabsf., og vor Bøse er sat over i Reserven som Vice; men bliver i tjænesten til Efteråret, så vi har jo været meget kede af det. For mig gør det nu ikke så meget, for jeg bliver dog ved ham i tjænesten, men alligevel, en sådan Underofficer kan jo slet ikke gøre noget for sit Korporalskab. Han var også ked af det, nu har jeg uddannet dem, sagde han til en anden, og nu tager de dem fra mig, og det er en af de bedste Korporalskaber, jeg har haft. Men I kan kun komme til mig, jeg skal nok hjælpe Jer alligevel. Og den anden kan jo ikke gøre det så galt, vi er jo herre over vor egen Hat nu.

Nu skulde vi indgive om udlov i Påsken, nu var det, om vi skulde indgive eller ej, da det giver kun fra den 8-15 April. Jeg fik lige eders brev om, at kanske blev der Barselgilde hos N.Kjærs. Jeg fortalte Bøse det, aa sagde han, du kan jo indgive om 5 dage mere. Det vil jeg nu ikke; men jeg har andraget fra den 5 - 15 og tænker nok jeg får det bevilliget. Og da den 4. er en Søndag, tænker jeg, at jeg rejser der om morgenen. Altså i dag tre uger håber jeg igen at være på vejen hjem til Jer. Petersen søger og­så om en sådan lille grund, og han vel også nok en, så er vi dog to i følgeskab, de andre herfra vil ikke med hjem før Pintsen, men jeg vil hellere nu og ikke i Pinsen; men så i Sommer.

Ja nu får I ikke mere denne gang, ja det er sandt - om bygninger Jeg synes helt godt om den lille Tegning, som I sendte, det er jo også mange penge; men det går vel nok. Og Motoren kan vel også vænte lidt, om I synes det blir for meget på en gang, eller retter I det sådan ind, at det kommer alt på een gang. Mine Strømper sender jeg ikke af før en 8 dage, før jeg kommer hjem, da de er blot at vaske rigtig godt. Men en pakke kan jeg godt have med det første, da det har taget på det i den sidste uge. Det sidste stykke Flesk, som kom med Strømperne, fik jeg on aftenen og lavede mig nogle gode Mellemad, som jeg havde med til Arys .

Nu mange Hilsener fra Peter. I dag ryger jeg mig den sidste Cigar fra Julen.

Oprettet: 06-03-2011 15:45:46 | Rettet: 05-07-2014 20:11:54