Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

18. april 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Påsken. Ja vi kom godt herop, og er nu i de gamle gænger igen. Jeg kan ikke forstå, at nogle siger, at de næsten ikke vil på udlov for det samme. Man kan jo nok sige, at det er lidt svær den første morgen, når man hører de stramme Skældsord; men det er jo alt forbigående. Jeg havde nu en lille tryk med det samme, jeg var med til tjæneste en time, og svedte helt tosset. Så kom Hauptmanden og tog mig og en til til Skivearbejde. Vi skulde ligge og holde nogle Skiver, som de andre skød efter, og vi lå der den hele eftermiddag, og lod Solen skinne på os, så vi var næsten ved at falde i søvn.

Angående med Gendarmen i Skærbæk har jeg ikke hørt noget. Hauptmanden sagde i går, da der var mange der kom tilbage med forslået Ansigter, og mange havde været i parikkel med Politiet. Der er Mærsk sagde han, han kommer gennem Berlin og Hamborg, og ham er der aldrig noget i vejen med; men I andre har altid noget. Og derfor kan jeg ikke med sikkerhed sende jer på udlov mere. I af­ten blev der forelæst i Parolen, at Majoren vilde have en Hestetjæner af 12. komp., og vi kunde melde os. Jeg vidste snart ikke hvad jeg skulde gøre; da han jo ikke er af de bedste, men så meldte jeg mig alligevel. Så kom bægge mine Feldvebler hen og sagde, at de syntes, jeg kunde få mange pladser bedre end denne; men jeg skulde jo selv vide det. Så nu har jeg mig en l4 dage at betænke mig på, så jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil endnu. I morgen tænker jeg nok, at jeg vil ud til Petersen, for ellers bliver det altfor trist herhjemme, når I er til Barsel. Rejsen herop gik helt godt, men til sidst blev det alligevel trist, og især da alle danskere gik bort, og jeg endnu måtte en 5 timer længere, da kan man nok blive lidt trist til mode; men så lagde jeg mig til at sove og sov helt til Løtzen. Nu har jeg ikke mere denne gang.

Med hilsen til Jer alle fra eders Peter.

Pakken har jeg fået. Jeg forglemte nogle frimærker.

Oprettet: 06-03-2011 16:16:20 | Rettet: 05-07-2014 20:12:01