Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. maj 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet og pakken, og skillingerne som jeg fandt et par dage efter. Vi har det dejligste forårsvejr heroppe, men har haft er temmelig hård uge, der har været så mange fremmede Of­ficerer i denne uge, og så blir der foranstaltet Gefægte for dem, som de så ser på og udtaler sig om. Så har de jo stor spisning bagefter, og vi kan gå hjem til vore tarvelige retter og med. vort svedgennemblødte tøj, for nu har vi jo fuld pakning i Tornysteren, som i Manøvren, og så gælder det jo om at holde ryggen rank. Mange de gruer for den, jeg mærker ikke mere til den, nu er man vant til den. Vi har jo nu også mange, som kun er drenge, det er jo heller ikke at forlange, at de skal kunne bære den. Men jeg synes alligevel meget bedre om Sommeren end vinteren, for det første er det ikke så koldt, når man er på marsch og der bliver gjort holdt, kan man straks lægge sig ned. Derimod i vinter, så snart der blir gjort holdt, begynder man at fryse. Og så bliver tiden ikke nær så lang, det var jo altid det samme i vinter, nu er hver dag jo helt forskellig, en dag er god, og en anden dur slet ikke, men man skal jo tage det onde med det gode. Nu går det jo også i hele Batteljonen, sa det er mere interessant, og nu er vi dog altid en 4 - 5 danskere sammen et par gange om dagen, hver gang der blir gjort holdt, er vi også sammen. De andre kan modet nok hænge lidt på, Poulsen og jeg er altid tilfred­se, Poulsen synes altid at det er dog helt morsomt, at vi danskere kan holde ud; men de andre er nu sådan lidt sløje, så vi to kan bedst, og om Søndagen går vi ud til Petersen, og så kan vi som ikke forlange det bedre. Petersen er jo heller ikke så forknyt. Han blir nok også Gefr. til næste år; men Poulsen tager vist fra os, han er nok en udmærket beslagsmed, og bliver vist afkommanderet til Officersmedien i Raztenburg, det er vist en udmærket plads, og hvor de kan fortjæne en hel del; men kanske kommer der jo mere danskere her op til næste år. Og ellers er vi jo også selv kendt her og på sidste tur, så det går jo nok. Kommer der en transport fra Nordslesvig, kommer der jo også nok danskere, og så kommer jeg vel også nok med efter dem og får et par dage udlov i efteråret.

 

Lørdag efterm. kl.13 (Vagtstuen)

Jeg har nu truffen det så udheldig at komme på vagt i dag. det er jo ikke så behagelig en søndag formiddag, men nogle skal jo være de lyklige.

Jeg står for Gevær og er lige kommen hjem fra første nummer og har nu fri til kl. 7 og så igen fra 1 - 3 i nat. Det er det nydeligste vejr som i går, så det er en hel for­nøjelse at gå der ude mellem de grønne trær og så stille har det været nu i middagsstunden, så jeg gik snart og kom i tanker om at jeg blot var i Skoven, men en Leutrant kan jo snart vække en af dvale. Nu har jeg fået mig en mellemad cg et kop vand, så nu går det, det er ellers lidt uabetitlig ved disse borde i vagtstuen, da de jo vist ikke er bleven af­vasket siden de er bleven lavet; men sådan noget må man jo ikke tænke på her.

Nu er der nok ikke mere denne gang,

med Hilsen fra Peter.

vil I ikke sende nogle frimærker engang med det første.

Oprettet: 06-03-2011 16:35:51 | Rettet: 05-07-2014 20:12:07