Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. maj 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet idag. Ja undskyld at I får brevet så sent; men vi har besigtigung i Batteljonen i morgen, og så skal vi jo have lidt pudset. Og de sidste dage har vi haft så megen tjæneste, at jeg har ingen tid haft til at skrive. I selve tjænesten har jeg det udmærket, jeg er nemlig bleven Gefægtsordonans og behøver kun halvt så meget i Tornysteren end de andre, og kanske bliver jeg det hel til ende på Manøveret. Jeg skal altid følge Hauptmanden og bringe ordre til Majoren og til Førerne i hans korap. Det er jo nok lidt mere løberi; men man behøver jo aldrig at løbe så langt ad gangen, og heller ikke gennem vand og lign., for Hauptmanden er jo ikke af den slags, der går gennem vand og ild. Ja nu lider det jo snart mod pinse, og dem der skal hjem, de er jo grulig oppe i det, de rejser herfra Fredag aften. Vi bliver kun tre mand her på Stuen, så vi kan jo pleje vor ro. Den ene er fra Hamborg, som også var hjemme i påsken, og den anden er ham, som har haft l4 dage i arrest, og som er kommen ud i dag. Han vil ikke gærne gå den tur igennem igen, siger han. Det kan man også nok forstå, der at ligge på et bord og kun få vand og tør brød, og så oven i købet bælgmørkt; men de skal jo også passe på, at de ikke laver sådan noget. Nej der er heller ingen af de andre to, der rejser hjem. Petersen og Poulsen vænter også til i Juli. Petersen skal allerede afsted til Arys den 2. Juni; men kommer så en 8 dage før hjem end os. De fleste af dem her fra Øst- og Vestpreussen rejser jo alle. Underofficererne kan da ikke for­stå, at jeg ikke rejser på udlov, for det var da blot at have givet det ind.

Jeg kan snart ikke forstå, at I allerede er så vidt med Laden, som I er, det må gå temmelig rask fremad. Jeg kan heller ikke forstå, at vi allerede er i slutningen på Maj, tiden siden Febr. er gået forfærdelig hurtig. Det er jo nu også mere interessant nu, og forskelligt hver dag. Og når vi nu først har nået ende på Arysturen, så er vi også fri helt til Manøveren. Ja der går jo endda lidt glip for mig i de sidste tre år der­hjemme; men man må jo finde sig i det, der kommer vel også noget når jeg igen kommer hjem igen.

Nu er der ikke meget mere i dag, da jeg ikke har megen tid. I morgen og Overmorgen har vi tid nok; men jeg syntes da, jeg skulde have brevet afsted i dag. Hvad pakken angår er det lige­gyldig, hvad jeg får, og et stykke Karbonade er skam også godt, og I kan jo sende Smør endnu denne gang, så vil jeg hellere købe det heroppe, hvad det koster jo også noget derhjemme. Og til 80 får vi god Margarine her, som man godt kan spise. Om jeg så vil have mere pakker før i Juli, ved jeg ikke, da i Arys er det jo ikke så bestemt med Adr,, men derom kan jeg jo altid skrive.

Nu mange Hilsener fra eders Peter. Tak for frimærker.

Jeg fik lige et brev fra H. Nissen og et fra Uffe nu.

 

Søndag eftermiddag Løtzen

Endnu et par ord. Jeg kom ikke ind ad byen igår aftes, da det regnede så slemt, at jeg kunde ikke komme derind, så nu må I hellere få et par ord mere i dag. Jeg sidder ganske ene på stuen, alle de andre ligger og sover ude på voldene, da det er så varmt i dag, som en rigtig sommerdag. I formiddag var vi i kirke, og man kunde nok mærke det var i forårstiden, da alle næsten sad og nikkede ud, og en 11 stykker af vor korap. blev opskreven, og da de kom hjem, pakkede Feldweblen dem straks i Seng, ja de måtte ikke engang spise middags­maden oppe, jeg var inde at se til en, det så lidt komisk ud, vi var ingen af vor Korporalskab så heldig at komme i seng, havde det været en søgnedag, havde det ikke været så galt. Jeg og Poulsen gik og snakkede lidt her inde i fæstningen i middag, og nu er alle Træer udsprungen, så det er lige så køn som ovre på Fyn; men det er jo knap samme forhold som ovre på Bakkely. Og jeg havde ikke tænkt man kunde finde Bøgetræer heroppe; men vi har de nydeligste Bøgetræer her inde i f fæstningen.

Nu ikke mere denne gang, næste gang I sender mig en pakke kan I sende mig et halv pund Tobak med. Endnu en Hilsen til Jer alle fra Peter

Oprettet: 06-03-2011 16:37:06 | Rettet: 05-07-2014 20:12:09