Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

21. juni 1914, Arys (Orzysz)

< Forrige Næste >
Arys (Orzysz)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet igår, og for pakken, som vel kommer en af de første dage. Det er dog en sær masse udlykker, der er sket derhjemme i den sidste tid; Nej her behøver vi ikke at være bange for badningen, da det kun er en kanal, vi bader i, og nu hvor der kun er knædybde. Men der er jo endda mange, som ikke tør gå i det; men her skal de jo, det er jo af den slags som Ole. Vi har haft det temmelig strengt i denne uge. Det er nem­lig så varmt, og vand kan man ikke løbe hen til, da der ingen kilde er. Men i disse dage der var så mange mand der kæmpede, gik der ikke mindre end 67 spænd Heste med vogne til vand, og vi blev alle godt forsynet. Nu går det i Regimentet, nu er det ikke så slemt. Vi rykker gærne ud kl. 4 og går til kl. 12, så får vi Middagsmad og har så 3 timer fri, hvor vi kan gå i seng. Så bagefter gør vi Gevær rent, da vi skyder jo hver dag. Der har jeg en lille fordel, for jeg bruger jo ingen Gevær som Ordonans, da pudser jeg gærne mine sager til næste dag, og så kan jeg jo gå lidt i byen om aftenen, når de andre pudser. Niels Skau kommer gærne henved kl. 6 og så går vi en lille tur rundt til alle de andre og snakker et par ord med dem, og nog­le kan vi jo også få med. I de tre dage, da hele Armeen var samlet, var jeg skam ikke helt glad, og da havde jeg det dob­belt så svært som de andre. Da var der jo så mange Officerer, og nu er det jo om at kende dem alle fra hverandre. Og så får man så mange Ordrer, så det løber helt rundt i Hovedet. Den sidste dag var jeg på Cykle, da kunde det jo bedre gå. Men det går jo ikke altid på vejen, nej tværs over Agrene. Når så slaget er forbi, går det jo hjemad med Regimentsmusikken i Spidsen, det letter grulig. Det dårligste er med kosten, for den dur næsten ikke, de vil jo vist benytte dem af det, i de store køkkener. Men vi har noget godt brød, og så går det jo løs med brød og smør og kold kaffe. Ja nu vil jeg ikke for­tælle mere, da det er en udro her på Stuen, vi ligger jo kun 50 mand, og i dag er det jo Søndag, da går munden jo. Om ud­loven har jeg ikke hørt endnu, men udlov får vi, det har Hauptmanden sagt. Når jeg kommer hjem tager jeg mine Strømper med, så kommer jeg vist til at have et par mere med; men I skal ingen sende herop før \udloven, da det jo ikke lønner sig for de 4 uger.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

Kanske der kommer et kort fra os danskere i eftermiddag.

Oprettet: 06-03-2011 17:15:16 | Rettet: 05-07-2014 20:12:18