Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. juni 1914, Arys (Orzysz)

< Forrige Næste >
Arys (Orzysz)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet idag. Ja nu er det da endelig bleven aften, skønt det har varet længe. Vi har været i gang siden i morgen kl. 2. og til kl. 5 i eftermiddag. Det har nemlig været slut på Regiments-ekserceren, nu går det i det sidste i Brigaden. Og nu har vi jo også kun 5 tjænestedage, før vi igen kan komme tilbage til Løtzen. Men i sidste uge har vi også haft det strengt, en morgen har vi sovet til kl. 3½ ellers altid før. Sygehuset er helt overfyldt, og i dag kom der to fra vor komp. derind. Jeg har nu ikke mærket meget til overanstrængelserne, men man er jo dog alligevel så slap. Et lille Eks., nu har jeg begyndt mindst 7-8 gange på Hansens tale ved Aarsmødet; men jeg er hver gang falden i søvn, og jeg kan ellers aldrig sove sådan på stående fode, men her bliver man vant til alt. Det værste er med føden, for det er noget, der kræver noget, og vi får næsten det bare vand, en brød snupper vi i tre dage. Men  er nød til at have lidt, vi er en tre stykker, som hører til vor kantine (danskere), vi tager os et Tallerkenfuld kartofler et par gange om ugen, det er helt udmærket og koster kun 40 p. På sådan et Portion kan man gå længe, da man bliver fuldstæn­dig sat af det. Nej pakke skal I ikke sende mig mere til Arys; men jeg vil gærne have en, så snart jeg kommer hjem til Løtzen igen. I kan jo sende den af Torsdag, så kommer den vel til Søndag middag. Så lidt angående udloven. Vi har hørt en lille nys om det, men ikke meget. Det skulde nemlig deles i to dele. Den første udlov skulde gå fra den 10. juli til 25. og den anden fra 24 - 10 August. Nu ved jeg ikke, hvilken en jeg kom­mer med, da vi vist skal uddannes, os der skal være Gefr. Og om det bliver først eller sidst ved jeg ikke; men skal nok skrive så snart jeg drager an om udlov, og jeg tænker jo at ville have en uge mere, og hvis denne uddannelse ikke kommer i vejen, tænker jeg også nok jeg får det, da jeg står forfær­delig godt ved Hauptmanden.

Men den 15. August skal alle være tilbage igen, da Manøveren begynder på Mors fødselsdag og slutter den 15. Sept. I skrev om mine Rejsepenge. Ja jeg synes næsten jeg får for mange i denne tid; men vi kan ikke komme igennem her, og nu har jeg fået mig fotograferet og sådan noget som tager alt. I må hel­lere sende mig 25 - 30 mark, og til omkring ved den 10, i så fald jeg skulde komme først. Maren skal jeg nok sende et bil­lede, men de ligger jo i Løtzen. Nu kan jeg ikke mere, da øj­nene falder til, men i morgen kan vi jo sove til kl. 7 så kan vi da få ordentlig udsovet.   Med Hilsen Peter Mærsk

Oprettet: 06-03-2011 17:16:34 | Rettet: 05-07-2014 20:12:19