Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. juli 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre.'

Nu er vi Gud ske lov kommen godt til Løtzen igen, vi kom i eftermiddag. Og har nu sovet tre timer, de andre er gået til Stationen efter sager, jeg kunde blive her, da der var nok for uden, og så kan jeg jo skrive hjem. Sidste uge har været tem­melig streng, og mange måtte til sengs, jeg tror, der er en 15 syge, eller kan da ihverfald ingen tjæneste lave med. Og så var det så varmt, at mange besvimede og faldt om, det var mest, når vi var på hjemvejen. På Fredag faldt bægge mine Sid« kammerater; men bliver så skidt tilpas, når de sådan falder 01 To af os gik lige og talte sammen, og på en gang sagde han, Mærsk tag min Tornyster, og jeg havde båret den en 10 minutter så faldt han om, og en halv time efter faldt den anden. Men de kommer jo snart til kræfter igen, og så er det dog mest af dem, der drikker og ryger de mange Cigaretter. Vi kan ellers ikke klage, for de gjorde alt mulig for os, med vand og lod os af og til tage den svære Tornyster af.

Jeg var så vant til min Tornyster, at jeg kunde slet ikke mærke den. Men jeg er skam glad ved at vi er hjemme igen, og nu til næste år kan man jo gå med to Tornyster, så kan man jo gøre det med. Og jeg har også haft mange gode timer der som Ordonans; men så havde jeg det til tider også sværere. Når de andre kunde ligge, kunde jeg løbe rundt, og kunde hverken finde Adjudanten eller Officerer. I dag fulgte Regimentsmusikken os helt til Løtzen, så det gik helt let. Men da vi kom på Stuen og fik Skabene op, så vi til os andre, da alle Skabene var tom, og især Spisekammeren. Jeg tror aldrig det er passeret, at vi ikke har haft noget på vor Stue. Men vi måtte jo ned i kanti­nen og have lidt pølse og Smør. Men vi vænter alle efter pak­ker, så vi må jo hjælpe os afsted så længe.

Om udloven har vi ikke hørt uden det jeg skrev sidste gang. I skrev om, hvad jeg helst vilde have i pakken, ja det er snart det samme. Men jeg tror nok, at rå flæsk er det bedste, og de Frikadeller med Sovs er også gode nok.

Sidste aften i Arys tog alle os danskere afsked med hinanden, jeg tror vi var en 16 stykker. Der var 4 af dem fra Lyk, som drog på udlov nu på Søndag. To af dem skal også være Gefr. og de fik kun 14 dage, jeg er nu ikke tilfreds dermed fore­løbig.

Jeg giver straks ind om 8 dage mere, når jeg kun får ik dage, og jeg er kommen hjem.

Vi har ingen tjæneste nu i de 4 første dage, da skal vi have vore sager rengjort, for det så jo grulig ud nu fra Arys.det støvede sådan, at man var helt sort i Hovedet, når man kom hjem om middagen. Generalen sagde også, at vi rykkede ud som Parade Soldater, men kom hjem som Sviner, og det er virkelig også sandt. Ja nu vil jeg ikke mere denne gang, nu skal jeg se, om jeg har fået alle mine sager med hjem, for nu er de kommen hjem med det. Og så går jeg i min Seng igen, som I kan tro jeg er glad ved.

Med Hilsen fra eders Peter Mærsk.

Søndag morgen.

Nu er vi opstået og har sovet helt til kl. 8, da kom der en Underofficer og skældte os rigtig godt ud, om vi ikke havde noget at bestille, da måtte vi jo ganske vist op; men nu har vi da rigtig udsovet.

Oprettet: 06-03-2011 17:19:04 | Rettet: 05-07-2014 20:12:20