Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. juli 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet, og Indbydelsen til Bryllup, som jeg håber at kunne modtage, og hvis det må gå, glæder  jeg mig meget til den. Ja lille Mor, vær nu blot ikke så udrolig, jeg skal og­så nok komme hjem til Jer; men man skal jo også se alting an, før man rækker ind. Som jeg før har skreven har vi besigtigung den 22 - 23 Juli, os der skal være Gefr., og der kan jeg vist­nok rejse samme aften, er det nu først den 23 rejser jeg lige til Vojens og til Stenderup, som jeg kan nå ved 1-tiden om Middagen, det er jo lidt sent; men jeg er glad hvis jeg kan komme til den tid, og kanske er det også den 22 så er der jo tid nok til at rejse hjem; men ellers kan det andet jo også nok gå. Men du skrev slet ikke om hvilken dag det var enten den 24. eller 25. Jeg kan jo også nok forstå at I bliver lidt udtålmodig, når de kommer hjem rundt om, men vi var jo så sent i Arys , og så kunde jeg jo nok have fået lov at rejse der dagen efter; men jeg ved at hvis jeg vænter til den sidste del af måneden, så får jeg mere, og jeg håber at få til den 7-8, så kan jeg jo se om jeg vil række ind hjemme fra om en 8 dage mere; men deri 15 skal vi være alle her igen, og før den tid skal vi også nok begynde at flytte om i den ny Kaser­ne, og vi kommer selv der sidst i August. Men jeg synes nu ikke vi må klage, for de får alle udlov dem der ikke er straf­fet og har et dårlig nummer. Jeg kommer vist til at rejse alene, da Petersen er rejst. Poulsen rejser kanske i aften og Callesen rejser først den 30, da han bliver Tjæner ved en Hauptmand, og hans Tjæner som han nu har rejser først l4 dage. Og Poulsen blir vist også Gefr., men de har først besigtigung den 4. August, så han har sendt ind nu; men vi skal jo tage, når vi bedst kan få det. Poulsen og jeg har lagt hele for­middagen ude i en lille skov, hvor vi skulde søge forglemmigej til en Leutnant, vi havde: jo en lille Håndfuld hver, og så lå vi og snakkede til kl. 10, så blev det for varmt, så vi gik hjem, og så fik jeg lyst til at skrive. Vi går ellers og har det helt godt i denne tid, tjæneste har vi ikke meget af, det er jo mest Arbejdstjeneste og skydning og sådan lidt. Halve af komp. er jo også på ud­lov, og i morgen rejser vor Feldvebel.

I går fik jeg brev fra Hans Nissen fra Nordborg, han var blevet taget til Inf. Reg. 85, som ligger i Kiel og Rendsborg, han har jo truffen det heldig. Ja I kan tro, jeg er glad ved at jeg ikke tør med igen, skønt tiden er gået for­færdelig hurtig.

Ja nu skal jeg jo nok skrive, når jeg har fået udlov, jeg går til Hauptmanden næste Fredag. Men i så fald jeg skulde rejse lige dertil, kan I så ikke sende mig et par ordent­lige Strømper, da alle de andre er stoppet. I kan jo sende en lille pakke hjemmefra med dem i Onsdag eller Torsdag; men ingen Smør, da det bliver for blødt. Nu med Hi1sen og mange tak for Pengene og pakken

fra eders Peter.

Oprettet: 06-03-2011 17:22:29 | Rettet: 05-07-2014 20:12:21