Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. juli 1914, Løtzen (Gizycko)

< Forrige Næste >
Løtzen (Gizycko)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Nu har jeg gået og glædet mig til Brylluppet, og til at rejse og til at komme hjem på Onsdag, nu må jeg for det første op­give Brylluppet. Jeg blev fra igår af, til Rekrutterne kommer kommanderet som Ordonans på Kommandanturet. Jeg var selvføl­gelig ikke helt godt tilpas, og studerede straks på en plan, at komme uden om. Helt bort vilde jeg jo også ikke kaste til­budet; men min udlov. Så gik jeg straks til Feldveblen og spurgte, om der ikke var mulighed for at jeg kunde først få en 14 dage udlov. Men det troede han ikke, jeg kunde jo gå ti Hauptmanden, og han gav mig endda lov til at gå derhen straks imorgen, i stedet for at ekcercere. Jeg straks Hælmen på og afsted, meldte mig hos Tjæneren, og han tog mig også straks an. Ja sagde han jeg tænkte nok på, at du vist vilde have ud­lov; men jeg er nødt til at sende en mand som jeg kan stole på, og en der ikke i hver fri minut sætter sig hen i en Ølstuen.  Og da du har meget frihed der, er der jo lejlighed til det. Men nu vil jeg hjælpe dig så godt jeg kan. Og det er: 1. Au­gust kommer der to  mand tilbage fra Skydeskolen, og så kan en af dem tage din pinds i l4 dage. Så det hjalp jo lidt; men jeg vilde jo gærne have været hjem til Brylluppet, men dem de vil være noget, må jo også lide noget. Og jeg er såmænd også glad når jeg kan få 14 dage fra 1. August, for det er en ud­mærket plads; kun en dag i ugen behøver jeg at gøre tjæneste med i kompagniet, de andre dage kan jeg gå i Søndagstøjet. Men jeg ved jo, at I også gærne vilde have mig med til Bryllup, men vi må jo tage det som tyskerne byder os det det første år det andet som Gefr. har man jo mere Rettighed. Jeg tænkte om jeg kunde rejse den 31. om aftenen, så det blir imorgen l4 dage. Men nu kommer jeg til at have en 10 mark herop og en pakke, da de penge jeg sidst fik, har jeg stående på Skrive­stuen og kan jo blive stående til hjemrejsen, og jeg har købt mig en ekstra Trøje nu til Brylluppet, men det gør jo nu ikke noget. De ti mark kan I jo sende i pakken. Ja nu ikke mere i dag, nu må I jo ikke være alt for kede af det.

Med Hilsen fra Peter.

Mine billeder kommer kanske også hjem, da de kunde ikke blive færdige, til jeg mente jeg skulde rejse, og så lod jeg dem sende hjem.

Oprettet: 06-03-2011 17:30:58 | Rettet: 05-07-2014 20:12:24