Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. august 1914, Olsztyn

< Forrige Næste >
Olsztyn
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Vi ligger nu tæt ved Allenstein og er nu hele Regimentet sam­let for at forhindre Russen i at komme over Grænsen, som han prøver hårdt på i disse dage. Og i dag særlig i sydlig ret­ning er der stærk Kanontorden og bulder. Vi har ingen set endnu; men er tæt ved dem. Enkelte Patruljer af vor komp. har set dem, men jeg har endnu altid haft held, og kommer aldrig i fronten. Det værste er at vi har næsten ikke noget at spise da vejene er så dårlige, at de ikke kan komme frem med Provi­anten. Jeg kan jo sagtens, da jeg kommer lidt på egen hånd, og så kan man få nok endnu, skønt folk har heller ikke meget mere. Men det havde jeg aldrig tænkt at jeg skulde komme til at gå ind til en privat mand og bede om et stykke tørt brød. Vi ligger bagved en sø, hvor der ikke er meget fare for, at de kan komme til os.

Ja nu tak for de to breve og det kort, som jeg fik for to dage siden. Nej pakke skal I ikke sende af, men penge. Andre  breve har jeg ikke fået endnu end disse to og et kort.

Nu en venlig hilsen til Jer alle derhjemme, og lev rigtig vel kære far og mor og Jer alle fra eders Peter.

 

 

Oprettet: 10-03-2011 10:04:38 | Rettet: 05-07-2014 20:12:36