Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. september 1914, Darkehnemen (Osjorsk)

< Forrige Næste >
Darkehnemen (Osjorsk)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Darkehmen d. 16. Sept.

Kære Trine!

Jeg er sund og rask og har det helt godt efter forholdene. Vi er nu helt ude af linen og vor Armékor trækker sig helt til­bage, hvorfor ved jeg ikke, men der bliver sagt, at vi skal igen til Grænsebeskyttelse. Og alt går Fredensmæssig, vi går som der ingen ting var, og tænker heller ikke meget på Krig, men på at få fred, til at vi igen kan komme hjem til Jer der­hjemme. Men du kan også tro, at vi har lidt noget, og mange har været hårdere med end mig. I tre dage fik vi ikke andet end lidt kogt vand og Kålrabi, og så marcherede vi daglig en 65 kilo og oft var vi også i Gefægt. Jeg fik dog alle tre da­ge lidt tør brød, som jeg besørgede mig undervejs af civil folk; men de har jo selv ikke, da Russerne havde taget det altsammen. Men nu kan du tro jeg har næsten lige så god spise kammer som du på Ravnhold; blot i mindre stil. Hør nu bare. I min Rygsæk har jeg 1 pund Smør.l pund Skinke, ½ p. røget flæsk og 8 kogte Æg og så har jeg en dose Ancioser, som jeg har fået af en Russisk Officer, som jeg bragte bort. Ja det er dog helt godt, men så kan der jo også komme 14 dage, hvor der slet ikke gives lejlighed til at købe. Men man skal jo spare i tiden, så man har i nøden. Vi ligger ude på marken og skal nu have middagsmad, og så i kvarter. Og morgen går det igen en 18 kilo.  Ja det er jo til at holde ud, men blot det dog snart havde ende. Jeg har ingen breve fået fra Jer i de sidste 5 dage, men de kommer vel. Du kan forklare dem derhjemme, at de skal sende mig sådanne små pakker til et pund. Så stor som et pund Chocolade, da de går igennem, andre får vi ikke. Og så skal de skrive Feldpostpakke. Det bedste er lidt Keks, Chocolade eller lign. Ja nu ikke mere lille ven. Så vidt kom jeg i formiddag, nu er vi kommet i kvarter, og er helt godt.

Har ellers ikke oplevet noget. Japan og Tyrkiet har i dag er­klæret Rusland krig, så nu er det vel snart forbi med Rusland Ja hils nu alle derhjemme og fortæl dem lidt i Åbling herfra.

Med Hilsen til dig fra din Peter.

Oprettet: 10-03-2011 12:16:29 | Rettet: 05-07-2014 20:12:45