Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. oktober 1915,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for sidste brev fra første Oktober. Jeg havde slet ikke ventet post endnu. Ja på den adr. finder de let her hen siden vi har fået Navnet Hindenbarg med i det, da kender de vort Reg. over alt. Vi skal jo have udmærket os bedst ved Sla­get ved Tannenberg, og vi hører ikke under XX Armék. mere; men står med Hindenborg som Chef. Men der er jo mange som først er kommen til nu, og som ikke har gjort Slaget ved Tannenberg med som jo også tilegner dem Navnet "Hindenborger", som de kalder os. De Aktive som har vundet Navnet, er jo for det meste borte. Vi er nu på formarch bagved fronten Nord på. Hvor vi er for øjeblikket kan jeg ikke sige Eder, Konow siger vi er der på Kortet, og jeg siger der, så I må undskylde os, vi er for dumme i dag. I hver fald ligger vi (Reg.Staben) på en stor Gård, og jeg og Konow ligger i en lille Kartoffelhus. Vi kan godt sam­men, og søger helst alene Kvarter. Vi har fået Middagsmad af en gammel bekendt Leutnant, så vi behøver ikke selv at koge. Og imorgen får vi selv en Feldkøkken, så det blir jo bedre. Og nu kommer Reg. Musikken også hertil, så blir Staben på 100 mand. Ja det er ellers ikke helt let at komme direkt til Staben nu om ikke Officererne, så alle de andre som bamle ved Staben ser så afsky på os. Respekt har de for os, da vi er Aktive men alligevel sådan lige med en gang til Staben. Og vi lader os heller ikke meget sige, jeg har allerede været i Tag med dem. Men det går ellers helt godt. Det er altid med Spisevarerne, det er galt. De svømmer i Fett og alt, og vi kan spise tørt Brød, sålænge vi får lidt hjemmefra, og kommer igang. Men man skal jo finde sig i meget her i Krigen. Jeg har jo også min Kam­merat fra Tinglef, han er Hestetjæner her. Og i dag traf jeg to danskere mere, som også har en Trykposten; men kun ham her har gjort hele Krigen med. Ja ellers er alt godt, vi skal marchere hver dag til den 18 Okt. den 14 holder vi Hviledag; men der skal vi nok holde ud, med de unge Fyre, de har dårlige Fødder.

Mange Hilsener sender Peter.

Vil I ikke nok sende et Stykke Sæbe med en gang.

Oprettet: 16-03-2011 23:20:08 | Rettet: 05-07-2014 20:14:43