Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. oktober 1915,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for eders tre breve igår fra 4 - 5 - 6 Okt. Vi havde en trang vej at komme over igår, igennem en stor Skov og meget Sand og der midt i det slemste kom en gammel bekendt med 5 Breve til mig, Et fra Braunsberg et fra Trine og 3 fra Eder. Ja og jeg havde lige tænkt på at det var Eders Sølvbryllupsdag den 16. Trine har skrevet det for kort tid siden. Ja kunde jeg blot have fejret den sammen med Eder; men min tid er ikke kom­men endnu da vi må komme hjem.

I dag har vi Hviledag, vi har et temmelig godt Kvarter. Og blot gamle Kammerater. Jeg kom så sildig i Kvarter igår aften, jeg måtte vænte på en Vogn fra Staben. Og da jeg kom havde de en fin Kvarter og Mad kogt til os; og så lagde vi os til ro. I dag har jeg vasket og stoppet Strømper, det slider forfærdelig på dem i denne tid; men forhåbentlig er vi snart der, hvor vi skal hen. I dag har jeg også truffet en dansk mere, han er Hestetjæner ved en Læge ved III Battl.  Ja de meste som er så længe ude, eller af os gamle har en lille Trykposten.

Trine skrev, at Mathias Mygind var falden for Grodno. Var han kanske ved 31. Landv. de er jo fra Altona, og de har gjort Stor­men med sammen med de 147 på Grodno. Og 31. L. blev nok helt opreven. Og Pastor Eriksen er han også med i Fronten eller er han Feldprædikant.

Ja det går hårdt til i Frankrig i denne tid, og det vil nok tage til i de første 8 Uger, så længe alle Tropper er indskudt her fra Øst. Og nu siges der, skal der tilbydes alle andre Na­tioner fra Tysklands side en Våbenstilstand. Ja Gud ved det.

Nu Hjærtelig til Lykke på den store dag i morgen kære Far og Mor.

 Mange Hilsener sender Peter.

Vil I også sende lidt Sukker og Chocolade.

Oprettet: 16-03-2011 23:29:39 | Rettet: 05-07-2014 20:14:44