Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. oktober 1915,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Mange tak for Eders kære brev igår. Ja jeg havde slet ikke tænkt på brev fra Eder endnu. Og igår aften, mens jeg vilde gå til ro, kom min kamrat som endnu er ved Staben her med et brev til mig. Ja I havde tænkt det kun var et par dages rejse, nej det er et ordentlig stykke inde i Rusland. Far spurgte hvad det var for en plads. Ja lille far, det kan jeg endnu ikke sige dig. Bliver vi her ved Staben er det en rigtig god plads, og kommer vi til et Batl. er den heller ikke at foragte. Vi kan måle 10 Kilom. med vor Apparat på 20 m. nær. Men ikke un­der 400 m. Så det er jo mest beregnet for en højere Stab. I skrev om jeg ikke vilde have en Ledertrøje. Jo det vilde jeg gærne; men jeg synes snart det er for meget der at give en 35 M. ud igen for den. Og i Braunsberg havde jeg ikke så man­ge penge.

Jeg vil meddele at hvis der ingen forandring sker til Jul og jeg må komme sund og rask igennem, så håber jeg at komme hjem på en udlov. Det er næmlig Armébefaling at alle de som endnu ingen udlov havde haft, kunde få det fra den tid af, hvor vi fik fast stilling. Og da vi mente vi blev her, var det Reg. befaling at de kunde række udlov ind nu fra 20. Okt. Men nu kommer vi bort en af dagene, i hver time kan vi komme bort. Så nu blir det vel først fra en 14 dage af. Vi kommer vistnok over Wilna op til Dynaborg, der ligger 41 Div. som hører til vor Korps. Ja og der håber vi at blive i Vinter. Men derfor kan I godt sende Postsager af, da vi får dem lige så snart undervejs. Vil I ikke sende Brevpapir og helst ikke for store Kuverter. Og Smør og sådan lidt, da her giver det kun tørt brød. Kaffe giver det ikke meget, mest Cakao i vand og uden Sukker. Og så min lille pibe og Tobak.

Og ellers alt som før. Ja Gud ske tak at man har sådan et Hjem hvor man kan få lidt fra. Mange Hilsener fra Peter.

 Vil I ikke sende 10 Mark af på bagnævnte Adr. Vi har penge nok; men vi kan ingen sende af herfra. Vi har skreven efter cigarer Konow og to danskere, og af dem har jeg nu fået pengene. Vi får to gange i Måneden et par cigarer og det er for 3 Mand. Carl Peter, Langgasse, Cigarengeschaft, Braunsberg, Ostpr.


 

 

 

Oprettet: 16-03-2011 23:16:38 | Rettet: 05-07-2014 20:14:42