Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. november 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

God aften, jeg har nu lige fået Kaffe, og har lige holdt Fyr­aften. Jeg har i dag bygget Kakkelovn og sat en Mur op så at det ikke blir alt for kold. Jeg har i dag modtaget 2 Breve fra Eder fra 1-2 Nov. og en pakke, i forgårs fik jeg en, nu har jeg modtaget 5 - 6 - 9 - 10 og 11, så nu begynder det at hjælpe lidt på Homøret; men når man der altid må leve ved tørt Brød blir det også lidt trist. Ja jeg må ellers ikke klage, i formiddag traf jeg en kamrat som jeg var saramen med i Brauns-berg og som også var der da I var der. Han lå her i Revieren og han var så syg. Ja I kan tro at de arme Mennesker har noget at stå imod. Når de kommer af Graven ved man ikke om det er et klump Jord eller en Menneske. Han kendte mig straks, og sagde god dag Peter, ja sådan har jeg det, blot jeg havde væ­ret død. Ja jeg trøstede ham lidt, men han syntes, alt klappe­de sammen, ikke engang noget at spise havde han. Ja jeg gik i mit Kvarter og hæntede hvad jeg havde. Og det hjalp dog lidt på ham. Jeg kan ikke se sådan noget, om jeg også kun selv har lidt, så må jeg give et sådan stakkel, når jeg må blive her er jeg både tilfreds Og taknæmlig. Og så har vi fået en 12 mand også af Graven i dag, de skal uddannes som Thelefonister, og dem skulde jeg hænte. Jeg fik Listen af Adjudanten, og nu faldt mig Navnet "Hansen" straks i Øje, jeg spurgte hvorfra han var. Ja han var fra Afenrå. Nu ja og så fandt vi da en dansktalende Kamrat mere. Jeg skal jo nu se om jeg kan få en god plads til ham, jeg har jo hjulpen så mange, så kanske kan jeg også hjælpe ham. Ja ellers har jeg ikke mere at melde om. Mangen, har jeg bemærket, fortæller om hvad der foregår i for­reste Linie. Ja det kunde jeg også, da jeg hele dagen hører dem tale igennem Thelefonen fra Skyttegraven, og har også selv været der et par gange, men jeg har ingen lyst til at fortælle Jer det.

Ja I må undskylde mit papier, det var så fugtig, og jeg havde lagt det på Skorstenen.

Ja nu mange kærlige Hilsener sender Eders Peter.

 

Note

"Papir på Skorstenen" .... der er brændt en lille trekant af papiret. EM
Oprettet: 16-03-2011 23:58:17 | Rettet: 05-07-2014 20:14:53