Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. november 1915, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Trine

Ja du må undskylde at jeg ikke har skrevet før; men det har været udmuligt i disse dage, vi har ingen Kvarter haft, men har måttet grave os ned i Jorden ude i Skoven. Vi kom hertil om Natten og to Nætter lå vi under åben Himmel. Som du ved skulde vi til Schønberg; men blev kaldt til Hjælp af 36 Div. hvor Russerne vilde igennem. Og straks den første nat tog de et helt Komp. af os til fange. Vi ligger endnu her i Skoven; men har det nu helt godt, vi har bygget os et Jordhus, og la­vet et Fyrsted af Kampesten, så nu er det så varmt som i en Stue. Ja sidste nat måtte vi have Trøjen af. Og en bedre blir der endnu bygget, da vi nok blir her i Vinter. Og vi er også helt godt tilfreds med det, da vi kun ligger 14 Kilom. af fra Banen.

Vi bor sammen med to mand fra Køkkenet som af og til må af med lidt for natteleje. Og Levnedsmidler går det også helt godt med, vi må ikke klage. Blot vi nu fik vor post; men det varer endnu et par dage, da det jo alt er gået til Schønberg. Dagene er sær korte her, det blir først lyst kl. 8 og kl. 3 er det igen mørk; men så snart det blir mørk ligger vi os til at sove og sover til det bliver lyst igen. Ja jeg tænker først og sidst på Eder, og jeg ser dig i drømmene så tydelig. Sidste nat var vi så galt sammen til Gymnastikopvisning, du havde en hvid Kjole på, og små Kavringer med.  Og tak for brevet fra Sølvbrylluppet. Det har jeg også drømt at jeg lige kom ind i Stuen da du var ved at skrive til mig, du heldede på Hovedet, ja jeg kan se dig endnu ved Far's skriveborg. Ja sådan noget drømmer jeg; men forhåbentlig sålænge til at blir til virkelighed. Nu vil jeg slutte i dag, da det er så mørk her­inde, og jeg vil love dig, at det nu skal blive bedre med det Skriveri, når vi blir her. Og du kan vel nok læse det.

Mange kærlige Hilsener sender dig din egen Peter

Ikke mere  XX A.K.

Oprettet: 16-03-2011 23:55:21 | Rettet: 05-07-2014 20:14:52