Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

10. marts 1915, Halle

< Forrige Næste >
Halle
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

             Kære Forældre!

             Mange Tak for 20 M. som jeg lige har fået. Brevet har været i Lods, men vi blev forladet om Form. og posten kommer først om efterm. Så har de sendt vores post med, og nu har vi lige fået den. I kan tro jeg blev glad, og så ved det lange kære brev. Det lettede så godt, for det er ingen Lods her. Maden er ikke nær så god; men det er synd at klage. Men det er sådan at man ikke kan komme så hurtig op igen som i Lods, og de er ikke nær så flinke. Og nu da jeg er rask igen og er sådan afmageret har jeg en hunger uden lige. Og Stabslægen i Lods som jeg kan sige har kureret mig, han sagde spis min ven alt hvad du kan, og hvad du kan tåle. Og her kommer de og siger at man skal have fisk og frugt. Jeg har også fået sådan noget fiskværk i middag, det smagte helt godt, men det er ikke rigtig det, vi fik i Lods. Men nu jeg kan jo selv købe mig lidt, og når jeg så får en pakke hjemmefra så går det jo, der er jo mangen der ikke har det sådan som mig. Jeg takker blot Gud for, at jeg er kommen igennem, da der er mangen der bukker under for den svære sygdom. Og så takker jeg jer kære far og mor for I gør alt for meget for at få pengene op til mig. Men nu har jeg jo fået dem som sikkert vil glæde Jer meget. Jeg har straks sendt ti 10 M. videre til min kammerat, som har plejet mig så godt, da jeg ved han mangler dem hårdt. Og et takkekort til søsteren i Lods. Hun sender mig også postsager­ne, som kommer, når hun har fået min adr.

             Og nu bliver vi nok her, siger de, til vi er raske. Dem der ligger her de ligger her i 5 - 6 uger, ja nogle meget længere. Der ligger en ved siden af mig, han har været her i 8 dage, nu søger han om at komme til Berlin, da han er fra Berlin. I kan jo prøve, om I kunde drive op, om der er et Res. Laz. enten i Kiel eller Hamburg Altona, så vil jeg prøve på om jeg kunde komme derhen. Kanske kan jeg også selv herfra få det at vide.

             Nu vil jeg svare dig på dit brev lille mor. Du skrev eller spurgte, om jeg var meget syg. Ja jeg kan ikke sige, at jeg havde meget smerte; men jeg lå og fantaserede, og så var min Mave jo helt i udorden.

Så var det med mit Tøj hvorledes det sådan kan blive borte.

Jo for det bliver jo afgivet på grund af Udtøjet, og så bliver det så smidt rundt.

Så om vi blev båren over i en anden Lazaret. Nej der bliver vi beførderet i Auto. Ja nu vil jeg slutte i aften Ja lille Mor nu kommer jeg til dig, hvad jeg har appetit på.

Jeg tænker jo ikke på andet end spise når man her ligger i sengen. Hvad jeg før har skreven ønsker jeg endnu, undtagen Æbler dem kan jeg jo her købe. Men et stykke Karbonade eller sådan noget, å hvor det kunde smage.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

Og Smør da vi får tør Hvedebrød om Morgenen.

Gefr. Mærsk

             Res. Lazaret Med Klinik Märmer station 3 Halle a/S.

Oprettet: 15-03-2011 16:32:55 | Rettet: 05-07-2014 20:13:31