Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. marts 1915, Halle

< Forrige Næste >
Halle
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

              Kære Forældre!

             Tak for brevet i dag, og for pakken med Pølsen igår af, Hønse­kødet har jeg ikke fået endnu. Jeg har det ellers godt, og er oppe nu hver dag. Jeg blev undersøgt i formiddag med Røntgen­stråle på grund af min Hals. Det har jeg vist ikke fortalt, at da jeg lå i Skærnevitze var jeg hæs, at jeg slet ikke kunde tale, og stemmen er ikke rigtig ren endnu, derfor blev jeg og­så der undersøgt, nu får jeg en kold omslag om, om natten. Jeg har stjålet mig til at se min Sygehistorie, hvor Lægerne skri­ver, hvad man fejler. Der er det jo fra hver Laz. Og der kan jeg se, at jeg har haft tre Sygdomme, nemlig Thyphus, Luftrørskatarr, og Hjærtemuskelsvækkelse, som skulde helbredes ved længere (Bettruh). Det er en ting som jeg vil holde på, når de vil sætte mig i fronten. Jeg mærker ellers ikke mere. Det er ellers ikke, for det jeg holder så meget af Lazlivet, men krigen er jo dog værre, nej hen at pløje.

             I skrev om P. Kjær. Hvis han ligger i Ostpreussen, er det meget muligt, at det er postvæsnet. Jeg har hørt af sårede fra Ost­preussen, at de ingen postforbindelse har haft i lang tid. Nå I vil op at besøge mig, ja hvis I synes, nu kan vi jo se, hvorledes det ser ud om en tid. Jeg er blot bange for, at I har det sværere bagefter. Jeg mærker det jo ikke så meget, da jeg bliver i rumlen; men hjem vil jeg ikke, før der er fred. Ja mit Ur har jeg fået igen, men helt i udorden, hvad han har gjort ved det; men glad var jeg da. Søster kom med det. Du skrev om du måtte sende lagkage, det kan du godt, men jeg vil hellere have Småkager eller af det brune Chocoladekage med noget inden i, sådan noget fik vi meget i Lods til Kaffe. Du vilde sende Smør, ja nu må I dog heller ikke tro, at jeg spiser så meget som da jeg var hjemme; men nu er man så aftæret, så Maven kræver altid, og Lægen har jo dog sagt, at havde jeg Appetit på noget, skulde jeg selv prøve til det. Men de bestemmer jo dog her, hvad man skal spise, og alle os, der så så dårlig ud, vi blev opskreven til II Form straks, inden vi blev undersøgt.

             Ja nu er der nok ikke mere i dag, og nu vil jeg have en lille Middagssøvn til Kaffetid, og til Søster kommer. Nej, hun kunde være meget bedre, eller rettere dygtigere.

             Jeg har købt mig et par Filttøfler, da jeg altid havde kolde fødder, når jeg ,var lidt oppe.

             Nu mange Hilsener fra Peter.

             Mor, der er mange, der får kogt Æg sendt, kan det ikke lade sig gøre, (hårdt kogte), da her får jeg ingen som i Lods. Nej, Hejmdal vil jeg ikke have andet end i pakkerne, da vi har mange blade her.

             Far, kan du ikke give mig en Tegnebog, da jeg nu begynder at få lidt papirer igen, (helt billig), det kan jo være til fødselsdag.

             Jeg skal nok skrive til Poulsens Hustru, men nu har jeg skre­ven tre breve, 1 til Trine og 1 til min kammerat i komp.


 

Oprettet: 15-03-2011 16:50:30 | Rettet: 05-07-2014 20:13:34