Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. marts 1915, Halle

< Forrige Næste >
Halle
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Posten har ikke været her endnu så jeg har ingen brev fået i dag, og kanske kommer der heller ingen, det er jo heller ikke nødvendig hver dag; men tak for alle dem igår og for pakken med Hønsekødet; men lille Mor, jeg tror ikke du skal sende sådan noget i så små pakker, det var helt hvid af mul; ("hvid  af mul" - mul er sønderjysk for mug.) men nu har søster sandset det, så nu smager det godt. I en af brevene, som jeg fik af dem som havde været i Skjærnevitze, spurgte du om, mor, om hvad der blev af mine Julepakker. Ja jeg kunde jo ikke selv spise dem, jeg prøvede på det; men det vilde ikke, og så har jeg fordelt det som jeg syntes om. Og en kom der da jeg lå i Halmen den sidste morgen før jeg meldte mig syg, den fik Meiske. Min kære sidekammerat, som også kom med mig fra Lods, og som var meget raskere end mig; men klagede blot over Hoved­pine og har ikke haft andet Sygdom. Han blev i går middag så syg og talte i vildelse, og i middag er han død. Jeg blev flyttet på en anden sted; men man kan jo ikke lade være at se efter ham. Der blev Thelegraferet efter hans Forældre, og de kom imorgen, men da var han allerede uden bevidsthed. Aa hvor det er strengt at se, og vi har en Ringkæmper en rå fyr; men også han måtte lade Tårerne trille, ja jeg puttede mig under dynen og græd. Og kom til at tænke på et ord, som Mor hun skrev i en af brevene "Ingen kan som en mor". Nej det er rigtig, og denne mor blev ved med at sige, havde jeg blot haft dig hjemme. Ja vi må være glad at Vorherre har beskyttet mig, og vi beder om, at han vil blive ved med det. Ja Gud ske lov at jeg har det godt, og jeg er også bedre tilfreds nu, siden man bliver vant til det; men leve ved kosten kan jeg ikke, så det vil jo koste lidt i de uger, jeg ligger her. er er to som også lå i samme stue, de har besværet dem over at kosten var for knap, de kom lige fra Skyttegraven og var kun let såret og havde god Appetit og fik jo I form (Mest) de kunde ikke holde det ud længere, og de får også mere nu. Ja nu slutter jeg i dag med mange Hilsener fra Peter.

Det er sandt, Far, vil du bytte med den lille Pibe og kridt­piben, jeg vil have et par Cigarer i bytte, da min er fra Rusland.

Og Mor har du en røget Ål eller et stykke Karbonade til mig. Smør har jeg nok af en 8 dage endnu. Pakkerne tager en 5-6 dage om at gå her op, undtagen Morbror Peters, den tog kun 3.

Tak for brevet og 5 M, i efterm.

Og jeg har skreven bestemt hveranden dag. I morgen skriver

jeg til Trine.

 

 

Oprettet: 15-03-2011 16:53:15 | Rettet: 05-07-2014 20:13:35