Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

21. marts 1915, Halle

< Forrige Næste >
Halle
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære Forældre!

             Tak for brevet i går. Jeg har det godt er lige stået op lidt (kl. 11) og har gået lidt rundt. Jeg fik også brev fra P. Barsballe og Niels Kjaers. Niels var meget bekymret, og det kan man jo også nok tænke, når man ligger syg, og så der kommer andre sorger til. Han skrev om at han var hårdt såret og at de ikke havde hørt fra ham så og så længe. Men de kan dog søge oplysning gennem Generalkommandoen. Ja han skrev hele 5 sider og fortalte så meget, jeg var meget glad ved hans brev og skriver igen i middag. Jeg har fået middagsmad nu, og nemlig helt godt, det er det første som rigtig har smagt. Jeg fik lidt saus og Kar­tofler og et lille stykke Steg, det var kun halv portion for at prøve om jeg kunde tåle det.

             Trine har jo vist fortalt det at der er død en mere af dem der lå her, hans Broder og søster var lige her. Ja I vil jo nu sær gærne op at se til mig, og når I alle er for det vil jeg heller ikke sige noget imod det; men jeg ved at I har det sværere bagefter. For besøgets skyld kan I blive her hele dagen, hvis jeg blir her, og under de forhold, vi har nu. 

             Jeg har ingen rigtig ro til at skrive i dag, de spiller på en gammel Grammophon. De siger, det er søndag, og det er også rigtig, vi kan nok selv have behov at lave os lidt udsædvan­lig, for her er Søndag længere end de andre. Posten har vi om morgenen, så man har ingen ting at vente på, jo i dag har jeg dog, den gamle kone bringer mig en Aal og et stykke Chocolade, nu har jeg ikke fået siden da I sendte mig, det har været mig streng forbudt, jeg har nu heller ikke haft Appetit på det, nu i dag sagde Lægen, at jeg godt måtte spise et stykke Chocolade. Men kun spise Chocolade, I kan jo sende et stykke med engang imellem

             Ja nu har jeg ikke meget mere i dag, jeg vænter jo et par påskeæg og så et stykke karbonade. Ja nu mange Hilsener fra eders Peter.

             Nu er klokken 7 og nu går jeg i Seng. Dagen har været så lang; men Gud ske lov at jeg nu kan sove rolig og uden nogensomhelst Smerte helt til Morgen tidlig. Ja når jeg tænker på da jeg lå syg, hvor havde jeg angst for natten.

             Jeg er altid oppe kl. 6 om morgenen, jeg kan ikke sove længe­re, vasker mig, ordner min seng, og går frem og tilbage på Korridoen til kl. 7½ så får vi kaffe. Ja nu ikke mere, God nat.

             Mor, må jeg også få et lille stykke ost; men ikke så meget af gangen, da jeg jo da heller ikke spiser så galt.

 

Oprettet: 15-03-2011 18:48:17 | Rettet: 05-07-2014 20:13:36