Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. marts 1915, Lods

< Forrige Næste >
Lods
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

      Kære Trine!                           

Ja jeg havde jo tænkt at jeg havde bleven i Lods; men nu er jeg lige kommen med Elektricsk Sporvognen kommen ind i Lazareth Toget, ligger i sengen. Du spørger hvorledes ser der ud der. Jeg vil prøve at fortælle dig det. Først er det en tre­die kl. vogn, hvor alle bænke er borte. Så til venstre er der et skab med vasketøj. Så kommer der et skab med køkkentøj, så en kakkelovn, og så kommer der 10 senge, to oven på hinanden. Jeg ligger ovenpå. Det er rigtig praktisk indrettet der. For det første er der et lille skab til alle vore småting, så er der når man spiser et bord at klappe op. Nu så i Hjørnet er V.C. Ja nu ved du hvorledes det ser ud. Toget går vist til Magdeburg bliver der sagt.

Tirsdag.

Ja jeg kom ikke videre igår, da Toget kørte og så kan man ikke skrive, da sengen vugger som en Gyngestol. Men ihverfald kommer vi ikke til Breslau, men til Halle og skal være der omkring ved 10-tiden iaften. Jeg har sovet ud­mærket i nat, har slet ikke mærket til farten. Og så var alt så varmt, at jeg snart ikke kunde holde det ud. Nu er vi i Lissa et godt stykke inde i Tyskland, og holder på en større Station, hvor jeg nu lige skriver et par ord. Toget fører jo også køkken med og maden er også der god. Særlig kaffen, der får vi ingen brød, men kiks. Ja jeg må hellere slutte af, da Toget går straks videre, og jeg vilde have dit brev færdig sådan at det er parat til at gå af med adr. fra Halle af iaften. Nu mange Hilsener til Jer alle på Ravnhold og du går vel ind til Abling hils så dem. Og du være mange gange Hilset din Peter. I dag får vi Gullasch til Middag udmærket. Send mig Signes adr.

Endnu et par ord, da Toget holder og vi er endnu ikke i Halle. Vi kører gennem en øde egn. Har lige fået Kaffe med Kiks. Og Lægen var lige her, vi har alt med, hver vogn en Sanitætssoldat som rækker og henter maden, og en søster som giver

os det. Lægen sagde at jeg skulde have megen fisk og frugt for at forhindre at Tyfusen ikke kom igen. Nu går Toget, så jeg må holde op. Ankommen til Halle 1½.

Blev kørt i Auto til Hospitalet. Men det er ikke ret efter min smag efter hvad jeg  kan se, alt ser så militærisk ud.

Og så tror jeg ikke at kosten er som i Lods, vi fik et tør Rundstykke og et koppe kaffe. Så I kommer nok til at sende mig en pakke af og til, om vi bliver liggende her til vi er raske.

Nu ikke mere    Peter

 

Lad dem sende af disse Sardiner (fisk) for jeg synes det er lidt let kost fisk og  Frugt, så man kan vist have behov at have tilsætning, for nu er jeg hungrig.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Spisesettel for Lods Krigslazaret

Mandag

Middag  Nudeln ni. Abrikose

Aften   Suppe  Hvedekage  1 Æg

Tirsdag

Middag  Kartofler m. Frikadel

Aften   Tvebakssuppe  1 Æg

Onsdag

Middag  Kartofler, Gulerøder, Steg

Aften   Ris-Suppe, Hvedekage, 1 Æg

Torsdag

Middag  Nudeln m. Steg

Kartofler m. Heering  1 Æg

Fredag

Middag  Ris med kød

Aften   Sago Suppe  Hvedekage  1 Æg

Lørdag

Middag  Kartofler m. Frikadel

Aften   Ris-Vælling  Hvedekage  1 Æg

Søndag  Grønne Ærter  Kalvesteg

Hver dag 1 Glas Vin Kl. 10 Boulion Kl. 3  Kakao.

 

 

Note

Lods - d. ? i toget fra Lodz til Halle efter 6/3, før 10/3 1915
Oprettet: 15-03-2011 16:19:54 | Rettet: 05-07-2014 20:13:30