Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. maj 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

     Kære lille Trine!

Ja jeg vilde ellers ikke skrive til dig i aften; men ingen lyst havde jeg til at gå ud, og lå ganske alene på Madradsen og tænkte på min lille kæreste. Tænkte på at det kunde have været morsomt at have haft dig til besøg nu i Pindsen. Ja så havde jeg taget tre dages udlov, og så havde vi taget i Skoven, det er næmlig så køn her i denne tid, alt står så kønt grøn. Men du har jo nu været her og må derfor slå det af Hovedet. Du, ved du hvad jeg kom i tanker om i formiddag. Jeg skulde da have sendt din Far en Hilsen nu til Pindsen. Sådan noget kan du dog også huske mig på, du lille -  nå ja jeg vil ikke skrive mer. Og så drømte jeg om, at du kom mig imøde i Hamborg eller hvor det var, og jeg kunde blive hjemme; men skulde der gøre tjæneste hele dagen, alle sagde, han er dog tosset med sin kæ­reste, havde han bleven i Braunsberg havde han Herredage. Ja sådan noget kobler man sammen. Hvad skal jeg nu fortælle dig, jeg har ikke meget, da det jo er sådan et lille ekstra brev du får, til min tidsfordriv.

I morgen går en Gefr. og mig en lille tur til Østersøen, han er lærer, og i aften er han ude i byen og købe ind, så blir vi derude hele dagen, og når vi så kommer hjem lader vi os foto­grafere og sender dem med det første hjem til vor pige, ja han er nu egentlig gift. Så nu har du da lidt mere i vænte end et brev.

Ja nu får du ikke mere i aften; men kanske i morgen eller hvis vi er trætte overmorgen. Mange Hilsener fra din egen Peter.

 

Oprettet: 15-03-2011 22:36:08 | Rettet: 05-07-2014 20:13:52