Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. maj 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

      Kære Forældre !

Tak for brevet igår. Ja jeg er endnu i min gamle plads, hvem skulde have tænkt at jeg havde bleven her så længe. Mine papir­er ligger på Batl. Buroet, og jeg tænker, de enten har glemt det eller de har forlagt det, ellers havde jeg da længe været hos 3. komp. Men da jeg har det så godt her som jeg kan tænke mig, i krigen dog, så lad det kun ligge lidt. Feldveblen vil jo også nødig slippe mig, ellers havde han jo jaget mig bort for længe siden. Og når jeg mærker at der skal en Transport af, og jeg skal med, så melder jeg mig, at jeg skal til 3. komp. Og Feldveblen har indlagt det sådan at jeg skulde kun gøre tjæneste der ved komp; men have kvarter her. Som I jo også så har vi jo udmærket kvarter. Jeg har fået en hel god kammerat mere, en der var ved Brig. en Underofficer, han er heroppe på min Stue hele dagen, og om aftenen går vi lidt spadsere, og snakker om de strabadser vi har haft sammen. Ja nu bagefter kan man si­ge, hvor var det egentlig muligt. Ja i går aften kom vi i tanker om den gang vi brændte vor Hus af, og vi måtte ligge ude i to nætter. Og en Sergent kom også igår, som havde bragt mig i La­zarettet, han kunde næsten ikke kende mig. Den gang var jeg jo så mager.

Nej I skal ikke sende noget til Feldveblen, de er meget bedre stillet i denne tid, da de jo får Krigslønning. Og jeg har ikke behov at smigre mig ind, jeg har alligevel et godt Nummer. I skrev om mit tøj. Ja jeg lader også vaske i byen, og nu har jeg sendt en pakke hjem af det som jeg ikke bruger. I skal hel­ler ikke sende mere, da jeg har nok i to Skjorter og Underbuk­ser. Så skrev I om at jeg havde ikke fået pengene, jo penge har jeg fået; men efter hvad jeg kan se af eders brev, må der vist være mere undervejs.

 Og de kommer vel også nok. Det er forfærdelig dyrt her i Braunsberg nu; man kan næsten ikke købe noget i byen. Enten har de ikke, eller man skal betale det doppelte. Pakke skal I heller ikke sende mere af end hidindtil, da jeg har rigelig i dem jeg får, og nu spiser jeg ikke så meget mere, efter at jeg er blevet sat og ikke bestiller noget. Ja nu er der nok ikke mere i dag. Hvorlænge har Jens udlov? Nej Trine hun plager mig heller ikke, med at komme på udlov, og derved er der nu heller ikke at gøre. Jeg ved hvorledes det er bagefter, og her går jeg nu og har det så godt.

Nu mange Hilsener fra eders Peter.

 

 

Oprettet: 15-03-2011 22:39:03 | Rettet: 05-07-2014 20:13:53