Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. juni 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

    Kære Forældre!

Tak for brevet igår. Ja jeg skriver endnu en gang her fra Sko­len. Jeg er endnu ikke borte. Og jeg er ellers afløst og laver nu slet ingen tjæneste, så det gør jo ikke noget om det venter et par dage. Og i dag har de netop en øvelse og march på 30 kilo., så den er jeg jo kommen helt fint fra. Jeg går ned til III komp. hver dag og hører Parolen, og her også, da jeg jo endnu ikke har afgivet min Korporalskab. Jeg vilde nu også gærne blive her på Stuen, da det er helt ordentlige folk. I skrev om mit fotografi. Ja vi har fået os fotograferet; men da det kun er en gammel Dame, tager det lang tid. Og så er de så forfærdelig dyre, næmlig 7.50 for 12. Men vi vilde da heller ikke lade det være. Jeg har fået pengene som I sendte mig, og hvorfor jeg takker.

I skrev om at Rekrutterne havde skrevet hjem, at de fik dårlig og lidt mad. Ja det er jo ikke som hjemme, og ikke som i Garni­sonen at man kunde købe alt for billig penge. Hvorledes vil de bære dem ad, når de kommer i fronten. Der kan man ikke købe noget og man må nøjes med hvad det giver. Om det så er Roer. Men man kan jo nok mærke dem som ikke har været ude. Og de kan jo nu heller ikke forestille dem det, som vi heller ikke, før vi havde været ude.

Det er så varmt i dag at det er snart ikke til at holde ud. Jeg har Trøjen aftrukket. Når jeg har brevet færdig skal jeg føre de    ...  til Stranden i bad. Det kan blive herligt og få en lille dykkert. Jeg har snart altid med dem at gøre, det er mest gamle karle og som er så hård såret, at de ikke kan gå uden Stok. Ja det ser ud når jeg kommer trækkende med dem gen­nem byen. På Mandag går der igen en Transport af til I Ersatz Batl. 147. Der går fra hver komp. 100 mand af. Ja nu har jeg nok ikke mere i dag, da her jo ikke kommer så meget for, som interesserer Eder som hjemme fra mig. Jeg fik et brev fra Trine i forgårs; det var skreven fra Hejsel og et fra da hun var kommen hjem. Nu mange Hilsener fra eders Peter.

 Jeg skal hilse fra min Kamrat Gefr. Skopnik som synes godt om min Mors pakke. Han er også fra Ostpreusen, som alle de andre kammerater fra Krigen af.

Hans forældre er i Hannover.

Oprettet: 15-03-2011 23:00:45 | Rettet: 05-07-2014 20:14:00