Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

6. juni 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for brevet idag, jeg har ellers ikke meget at skrive om; men jeg sad så ene oppe på Stuen og tænkte på I kære derhjemme, og jeg syntes jeg kunde se Far og Mor sidde ude på Havestolen og læse i Avisen. Alle de andre er til tjæneste. I formiddag har jeg gjort lidt tjæneste med ved 3. komp., da der er så mange på udlov af Gefr. og Underofficerer. Og jeg tror der mindst er gået 2 p fedt, jeg svedte til jeg var gennemblødt. Og Rekrutterne gik med Tornyster, og jeg som jeg går til hver dag. Og da jeg nu ikke har gjort tjæneste i lang tid blev jeg så træt? men jeg var helt godt tilpas efter denne lille tur. Far spurgte om der var også gamle karle imellem Rekrutterne. Ja der er så galt helt gamle, som kan være en 40 - 45 år. Ja det er jo sådan en sag at sådan en Dreng som mig skal føre kommando over dem, men sådan er Militærlivet jo nu engang. Og jeg er jo heller ik­ke så udfornuftig som mange af os unge fyre. I morgen sagde jeg til mine, at hvis jeg skulde beholde dem, så kunde de komme til mig til enhver tid, jeg skulde nok hjælpe dem; men sagde jeg, jeg skal jo også passe mit, og i tjænesten var jeg lidt strengere end ellers. Og de var så glade de gamle karle, jeg for­talte dem, at det slet ikke var så galt, og at de også let kun­de få udlov, hvis de førte dem godt. Og de gamle knegte var så fornøjet, så de smed benene, da de marcherede. Mange Hilsener fra eders Peter.

Min kammerat kom lige med et brev til mig, og fortalte at der var en pakke til mig, hvorfor jeg takker, og for 5 M. der lå i brevet.

eders Peter.

Oprettet: 15-03-2011 22:51:29 | Rettet: 05-07-2014 20:13:56