Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. juni 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

       Kære Forældre!

Tak for brevene igår. Og for pakken som jeg nok får i dag, den ligger endnu på Buroet. Jeg har skreven til Trine i formiddag; men da vidste jeg ikke at jeg blev afløst i dag. Jeg er næmlig bleven afløst idag, og nu begynder der et andet afsnit her i Braunsberg. Feldveblen sagde til mig igår aften, at nu kunde jeg nok ikke blive her længere, da Hauptmand Becker havde gjort førdring på mig anden gang. Så nu kan det nok ikke nytte længer; men sagde han, du vilde jo gerne blive her i kvarter, og såvidt det er mig mulig, skal jeg nok hjælpe dig til det. Jeg havde næmlig altid min Stue bedst i orden, når der var revision. Hvorledes det vil gå der, kan jeg jo ikke sige; men jeg vil jo komme til at tabe lidt af alt det fedt jeg har samlet her. Det gør jo heller ikke noget. Jeg har helt god lyst til at gøre lidt tjæneste med nu igen. Og med Tornyster tør jeg ikke gå undtagen når det går i hele Batl., da jeg nu er Underofficer­aspirant og skal nu lave Underofficertjæneste. Og efter en tid blir jeg jo vist Underofficer. I kommer til at sende mig en 10 M. i næste uge, da jeg nu skal have forskellige ting, som jeg her kunde spare. Pudsetøj, Underofficermyts og sådan. Ja nu nok om det. På Søndag var vi så på en lille udflugt, en dejlig tur. Vi var kun to mand, da den tredie ikke kunde komme med. Vi spadserede om i Haven nede ved Stranden, købte os et kop kaffe, Brødet havde vi selv med, og så den store kasse fisk, de er ud­mærket. Vi fik os en rigtig god hold snak, og da han er en me­get begavet mand, den unge som også var her, da I var her, kun­de vi tale om alting. Og da det er et ømt punkt, kan I få det at vide hos Trine, hvad vi talte om.   Ja, efter hvad I skriver er det meget værre hjemme hos eder som her hos os. Det er jo noget grulig pjat de samler sammen derhjemme. Er de vir­kelig så dumme og tror, at hvad de stiller for en mulighed, gør Militærførerne. Nej, netop det som vi ikke tænker på gør de. Sagen er, at vi lever i krig, som de ikke kender noget til; men mener at først skal der en hel del snakkes og skrives om det, og så kommer det. Nej vi får det ikke at vide før planen er ud­ført.

 Hemmelighed er nemlig krigens stærkeste punkt. Ja nu er der nok ikke mere i dag, og jeg skal nok fortælle Jer, hvorledes jeg er tilfreds, når jeg kommer til 3. komp. Om jeg kommer derhen imorgen ved jeg ikke.

Derfor mange Hilsener fra eders Peter.

Oprettet: 15-03-2011 22:55:00 | Rettet: 05-07-2014 20:13:57