Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

18. juli 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre! 

Tak for Støvlerne og Cigarerne for et par dage siden, og for brevet igår med 5 marken i. Nå så var I udrolig for mig, nej det behøver I ikke at være, brevet har også taget forfærdelig lang tid om at gå hjem. Ja og så har jeg ikke så meget tid som hos 5. komp. Tjæneste er der hele dagen, om end vi ikke laver noget, så skal man føre opsigten, og har ingen tid til at skrive. I morgen går der en Transport 300 mand, og det vær­ste er min kamrat går med. Han kunde nok have blevet der; men han kan komme på Officerkursus, og kun ude fra da de først skal have været 3 måneder i fronten, og han har 4 uger tilbage. Så har jeg kun mig selv at gå omkring med. Der er jo folk nok her ved mit komp. men til mandskabet skal vi optræde som fore­satte, og hvis vi ikke gør det får vi på Hovedet, og som jeg før har skreven, er de andre Gefr. alle sådanne gamle ensfor­mige, som ikke har været ude. Men der kan jo komme andre, jeg har jo så tit været uden bekendte eller kamrater. Jeg har nu fået mig en dejlig Seng, og sover dog alligevel bedre som på Strosæk. Jeg har nu fået en anden Korporalskab, før havde jeg sådan nogle dejlige folk; nu har jeg fået andre. Det var også en Gefr. der førte dem. Og nu kom Hauptmanden og sagde til Feldveblen, lad Mærsk få den, han har jo temmelig længe ført en, så han kan vel også nok føre den. Nu har jeg haft den i tre dage og det går helt godt. Vi har kvarter i en Theaterbygning. To Korporalskaber ligger på bynen, så det ser jo helt godt ud. I dag er det Søndag, og jeg går op til min kamret i efterm. og siger farvel. Ja nu er vore små udflugter forbi, vi to har haft mange dejlige timer sammen; men det er jo Krig, og derved er der jo ikke noget at gøre, før Freden kommer.

Ja nu har jeg nok ikke mere idag, og vil slutte, da jeg også skal have skrevet til Trine. Tak fordi I har sendt mine Fod­boldstøvler af.

Mange Hilsener fra eders Peter.

 

Oprettet: 16-03-2011 10:19:32 | Rettet: 05-07-2014 20:14:10