Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. juli 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære Trine!

Tak for brevet i forgårs, og for Ivers brev som du jo kan sige ham tak for. Og du får tak for Rosen som vel havde en særlig Hilsen til mig. Men ak, jeg havde en dårlig molør med den. Jeg er nemlig på vagt ude på Ekcercerpladsen fra igår middag til i dag (middag) og nu havde jeg din Rose med i brevet. Og så fandt jeg sådan en lille glas som jeg syntes kunde passe for en Rose. Og da vi næmlig sover og logerer i Skyttegraven manglede der også lidt af blomster og den slags ting. Og da jeg vilde til ro kom der en vindstød og puster Glasset med Rosen bort, og min Rose tabte alle sine Blade. Ja det var kedelig. Nu så gik jeg til ro og sov udmærket til kl. 7. da kom en af mine poster og meldte at kaffen var færdig, vi koger næmlig også på fri mark. I morgen er det Søndag, og jeg tænker snart jeg tager til Østersøen igen, en San.Gefr. vilde have mig med, og nu siden Skopnik er borte har jeg ellers slet ingen mere, og hvad skal jeg foretage mig hele dagen her i Braunsberg. Ja jeg skrev det også hjem igår, jeg havde nær kommen med min gamle Hauptmann til Belgien, det var såvidt bestemt, men så kom det, at han skulde komme alene. Ja ellers har jeg ikke meget at skrive om. Hør har du ingen fotografi af Ivers Ellen. Jeg kan slet ikke huske hvorledes hun ser ud. Alle fortæller at jeg har fået sådan en lille god kæreste, mon det da også stemmer, Nu -

Du jeg vil ikke mere da det ikke rigtig vil funktionere, og jeg ligger på Maven og skriver og er nu så træt.

Din Peter.

 

 

 

Note

Gefr. Mærsk, 3. Komp. II Ersatz Batl. 147 Braunsberg Poststempel: Frauenburg 26. 7. 15 Trine Gad, Ravnhold pr. Roagger Kr. Hadersleben, Schl.Holstein Aus militarischen Grunden verzogert
Oprettet: 16-03-2011 10:21:06 | Rettet: 05-07-2014 20:14:12