Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. september 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære  Forældre!

Vil sende Eder en lille Hilsen i formiddag, da jeg lige har tid til det. Jeg tænkte på det i går aften; men så kom Skopnik, og lavede en sjov, så det blev ikke til noget. Ja ham har jeg mindst 10 gange om dagen, han går jo der med sin arm, og driver hele dagen om, og vi kan jo nu ikke godt undvære hinanden. I dag da tager han på udlov i tre dage, og jeg sagde til ham at han behøvede ikke at komme igen uden Kage eller så­dan lidt hjemme fra.

Og så kan jeg fortælle Eder en nyhed mere, jeg har fået et kort fra Meiske, som endnu er ude, og er nu Vice Feldvebel og Batl. Tambor. Jeg sendte et kort af i går, og i dag en lille pakke med et par Cigarer og en æske fisk fra dig, som jeg også skrev, og et stykke Chocolade. Ja jeg tænkte at han var længst borte, enten død eller i fangenskab. Jeg spurgte om jeg skulde sige Herr Feldvebel nu. Ja det er godt for ham, han får en stor Lønning, og han forstår at bruge dem, om hans mor endnu lever ved jeg ikke. Jeg blev så glad da jeg hørte det. Jeg syntes som om der var en der sagde, sådan er det, er der en der må få lov til at leve, så kan kuglerne komme så tæt de vil, så går det dog. Ja og hvem har været så meget med som Mejske, jeg tør sige, jeg kender ingen.

Ja nu ikke mere i dag, slutter derfor med mange Hilsner fra Eders Peter.

Oprettet: 16-03-2011 10:48:05 | Rettet: 05-07-2014 20:14:20