Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

6. september 1915, Branusberg (Braniewo, Poland)

< Forrige Næste >
Branusberg (Braniewo, Poland)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Det er en regnvejr i aften, og er ikke til at gå ude i, og nu blir mig tiden så lang, så derfor vil jeg sende et par ord hjem til Eder, skønt jeg har ikke meget at skrive om. I form. da jeg lå og læste, kom der en løbende over og sagde Gefr. Märsk skulde straks komme over i Hovedkvarteret. Og til hvem ? Ja en hel udvæntet. Min gamle Feldvebel fra Løtzen "Zukunft". Han blev jo hårdt såret ved Soldau forrige år i Sept. Nu bor han i Løtzen sammen med sin Familie og er Feldvebel Lautnant. Han besøger her vor Feldvebel, som er en god ven til ham. Vi talte nu sammen hele formiddagen, og om efterm. skulde jeg have været med i en Park til Koncert; men det var sådan en regnvejr. Han kom lige fra Orlau og fortalte, hvor mange af vort komp. der der lå. 3 Mand af min Stue i Løtzen, som vi mente var i fangenskab, lå også der og mange andre. Han spurgte om jeg snart gik ud igen. Ja sagde jeg det vilde vel ikke vare ret længe, å sagde han bliv heller her en tid endnu, de mangler jo dog Eder, I Aktive til at uddanne Re­krutter, og Sprung (hed vor Feldvebel) kan jo ikke udstå alle Frivillige som kun har tjænt 3 Måneder og enten allerede er Gefr. eller Underoff.  Så han skal nok holde Eder tilbage.

Ja nu mange Hilsener fra Peter.

I forgårs fik jeg et brev med 5 mark fra P. Barsballe.

Oprettet: 16-03-2011 10:50:42 | Rettet: 05-07-2014 20:14:21