Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. januar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet i dag fra 3 og 5-1-16. Jeg har det rigtig godt, og har næsten hele dagen ikke været ude af Hulen. Det er nemlig en Snefog i dag her, så vi er næsten ikke at se, når man kommer oppe fra Hovedbygningen, og når man smutter ind ad det lille Hul (Dør) så står der en 10 Mennesker. Jeg havde til al lykke ikke noget at bestille i dag, uden at sortere Post, og så sov, eller i hvertfald lå jeg i Sengen til Kl. 9, stod op, drak Kaf­fe, og gik igen i Seng, lå og læste Hejmdal, Højskolebladet, og gamle Breve, det var herligt. Kl. 12 kom post, sorterede post i to Timer og har nu lagt en lille Tur igen, da det er så kold oppe om dagen, da er det en klebberi med Døren, som Mor altid var ærgerlig over, når jeg om aftenen løb 4-5 gange ud i Køkkenet til Ølpotten, eller hun vilde sove Middagssøvn. Nu er det aften og vi sidder alle i Kakkelovnskrogen og har det snart for varmt.

I skrev at I nær havde solgt den lille gule Hest, jeg synes, I skulde beholde den, jeg vilde også gerne have den at se.

Næste dag.

Jeg kom ikke videre igår aften, da der kom en fra 8 Komp og besøgte mig.

Og nu er der gået en dag mere. I dag var jeg først en 14 Kilom. efter Brænde, så kom jeg hjem kl. 2 og måtte igen afsted til Majoren efter Meldinger, kl. 6 hjemme igen, og i dag kom først Posten kl. 7, nu har vi sorteret Post i to Timer, jeg fandt to en med Pølse og en med Kage (60-6l) Så nu drikker vi snart kaf­fe og går i Seng. Og så har vi fået to dække mere i dag. En Madsen fra Tønder er ved Kassemesteren, og han har fordelt 1200 dækker i dag, og jeg sagde til ham i middag, at han kunde give os et par. Og nu kom han med to gode dække. Ja jeg vil ikke mere i dag, da det er en udro her, og slutter med mange kærlige Hilsener fra Peter.

 

 

Note

PM har foreslået, at "en med Pølse og en med kage (6O-6l)" pakker og breve nummereres. EM
Oprettet: 21-03-2011 21:32:58 | Rettet: 05-07-2014 20:15:21