Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. januar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for alle de kære Pakker i dag, og Konov er allerede i færd med Tungen, jeg har siddet på Buroet hele dagen og skrevet et gammel Kram af, så jeg er helt sær i Hovedet, og Adj.Obleutn. sagde, at jeg kunde jo tage en dag mere dertil, men jeg gider ikke tænke på det, så jeg har malet hele Krammet færdig i dag. Nu har vi drukken Kaffe, og nu holder vi Fyraften. Jeg er på Buroet snart hele dagen i de dage, Der er en på udlov af Under­officererne der, og så må jeg jo også der fylde en plads op, men det gør heller ikke noget.

I dag har jeg haft en særlig glæde, næmlig at træffe N. Skov fra Vesterbæk. Jeg kom lige ud fra Buroet, da kom der en Slæde med Kakkelovne, og der var Niels med. Han kendte mig også straks, og vi talte kun et par ord sammen, da han havde ingen tid, og jeg heller ikke. Jeg fik indtryk af, at han var så modfalden, og han ser heller ikke så godt ud som jeg; men han har heller ikke været i Tyskland, han er jo hele tiden ude. Og jeg sendte en Hilsen med ham hjem, han rejser næmlig hjem i morgen på udlov. Og nu vilde jeg egentlig derhen i aften, og en af vore Dragoner vilde give mig hans Hest, men nu måtte han til Div., så det blir ikke til noget. Jeg har slet ikke vidst, at Niels lå så tæt her­ved, da det meste af Reg. 73 er ved et andet Div.. Men når han nu er kommen hjem, eller rettere tilbage igen, må jeg jo hen at besøge ham. Og Petersen er jo Hestetjæner, og han har jo også en Hest, og jeg får også nok en, og så tager vi derhen en aften. Nu ikke mere, da vi skal i gang med Posten igen, der er igen kom­men en 10 Sækfuld. Mange Hilsener fra Peter.

Vil I ikke sende mig en Barberapparat, da vi ingen Barberknive har.

 Absender: Gefr. Marsk Inf. Reg. Stab v. Hindenburg 37- I. D.

 portofrei Feldpostbrief

J. P. Marsk

Roagger

Kr. Hadersleben

Schl. Holstein

Oprettet: 21-03-2011 21:35:19 | Rettet: 05-07-2014 20:15:22