Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. januar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for eders Breve igår, og de mange Pakker i dag. Jeg fik de Dose med Syldt, og en fra P. Barsballe og en fra L. Johansen, som jeg næsten ikke kunde forstå, da I dog har skrevet, at de var i den gamle dur igen.

Jeg har det ellers rigtig godt, og den ene dag går som den an­den. I dag er vi bleven indsprøjtet for Typhus og Kolera, men da vi jo også blev det sidste år, så har jeg ikke meget tro til det, men det er vel heller ingen skade til.

Elevhæftet fra Vallekilde har jeg også fået, og jeg har den længst gennemlæst, jeg var meget glad ved det. Det var som var man sammen med dem derovre, og tænkte tilbage på den tid, man var derovre, og så se de gamle billeder fra Gymnastiksalen og de kendte Ansigter. Og også Tak for Brevet og kortet fra Fyn, man kan da se de tænker på os, som jeg så meget har tænkt på, da når man læser H.sk.bladet, som jeg jo også får, da er det, som om de helt har forglemt os, de fører deres Liv videre som før.

Vi var i dag ude ved forreste Linie sammen med Oberstleutn. og han spurgte om vi ikke hellere vilde til Komp. som Underoffi­cerer.

Nej, det vilde vi dog ikke, og han er af samme slags som os, han kunde og længst være Hauptm. men han ved også, at det er bedre. Nu faldt det ham ind at vi ikke havde Jernkorset, og han vilde nu vide, hvorfor vi ikke havde det. Ja jeg sagde jeg havde vel ikke fortjænt det, nu sagde han, det skulde man da tro, sidste år har vi jo dog gjort meget med, og du var jo også altid på færde. Og Konov hvorfor har du det ikke, ja han skulde have det, men da kom han i Lazarettet, og så blev der jo ikke mere tænkt på det. Nå sagde han, jeg vil bringe det på tale.

Jeg kom til at tænke på i går aften, da jeg var efter Reg. Meldinger, og da jeg alene gik hjem, sidste år den 7. Jan. var jeg også ved Div. og det var et udvejr, og da var det en lang vej, og jeg har da allerede været meget svag eller syg, da jeg kan huske, at jeg næsten ikke kunde komme hjem, og da jeg kom til Reg. spurgte Hauptm. mig, om jeg var syg. Nej det var jeg ikke og så gik jeg til ro.

Nu slutter jeg med mange kærlige Hilsener fra Peter.

Oprettet: 21-03-2011 21:27:43 | Rettet: 05-07-2014 20:15:20