Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. januar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevet i dag. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask. Jeg fik i dag brevet, hvor I fortalte, at Line fra Døstrup var død.

Og igår fik jeg brev fra Thomas Nielsen, Schwartz i Lyk, Uffe og natyrlig fra min lille kæreste. Uffe skrev, at han havde da aldrig kendt sådan en Smadder, som de havde der, så var Ravn-holdvejen slet ikke, nej det kender vi også her. Han fortalte også, at de havde Elektrick lys og alt, ja når de sådan bliver på et sted, kan de jo rette dem det lidt bedre ind. Vi sidder oft her ved Talglys, og de brænder Elektrick, ja vi er ikke så godt van; men vi er meget godt tilfreds her.

Og vi er tilfreds, når vi må blive her, til det bliver Fred. Thomas var også helt godt tilfreds, men han syntes ellers, at det ikke måtte være let i Garnisonen, når tjænesten endnu var værre der. Og så havde han altid en hunger, så det var for galt, Nej med Brød går det helt godt nu, vi kommer helt godt ud der­med. Vi arbejder jo ikke så meget, og når man så får så meget hjemmefra, så må vi ikke beklage os, og gør det heller ikke. Vi har i dag igen en forfærdelig kulde 21 Gr  og det hele dagen igennem. Jeg har nu siddet på Buroet tre dage, og der er Vinden rigtig på, så det er så kold der, nu har vi igen fået en Kak­kelovn mere ind, og jeg har hele dagen siddet med Ryggen til den, og Konov har fyret for os. Og en udbygning er der også ble­ven tilbygget, og der er der også kommen en stor Kakkelovn ind, og den skal der fyres i hele Natten, for at den kan blive tør, og der skal Konov også fyre, vi har drillet ham i dag, at han er Reg.Fyrbøder. Ja vi må være glad ved den plads vi har her, at vi kan blive i varmen.

Nu ikke mere i dag, slutter med mange Hilsener fra Peter.

 

Oprettet: 21-03-2011 21:38:52 | Rettet: 05-07-2014 20:15:22