Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. januar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for brevene i dag fra 20-27-12.

Jeg har det rigtig godt. I fortalte om Juleaften og Juledag. Ja hvor dejligt kunde det ikke have været at være kommen ind ad Døren netop som I sad ved Juleaftensnadveren men desværre, jeg måtte nøjes med at sidde på vognen og tænke på Eder. I skrev om de fra Vodder. Ja jeg har en lign. Eks. her. Da jeg var i Braunsberg var der en Gårdmand, som også havde en Søn ved 3. Komp. og i mit Korporalskab. Og han kom der oft, og bad Feldveblen om at han ikke måtte blive der lidt længere. Og han fik også lov dertil. Hans Far har spenderet overalt, han gav Soldaterne når han kom og besøgte ham, og alle. Nu blev hans søn afkomm. til Kovno som Skriver og det kom en 4 Uger før han skulde afsted; men Schwartz skriver fra Lyk, at de andre havde sagt, efter at det var bestemt at han skulde til Kovno havde han ikke set til den side hvor de andre var. Havde det været i den tid jeg var i Braunsberg havde jeg for­budt ham adgang til Kvarteret. Men deres tid kommer kanske også.

I skrev at jeg vist var blevet så Alvorlig, og ikke var Barn mere som før. Tro mig, jeg kan endnu når det kommer på mig sætte hele vor Jordhytte i bevægelse, trække dækkerne af dem og lign. En fra Hamborg siger også oft, Peter er altid ved godt mod, som jeg næsten ikke kan forstå, eftersom han kun er eneste Barn, som jo ellers altid er forkælet. Ja det er jo sandtnok; men når man sådan hænger med hovedet, blir tiden doppelt så lang. Ja når jeg kommer hjem kan I jo selv bedømme.

Vi har ingen Pakkepost fået fra Hamborg nu i 8 dage, det kom­mer vel af det meget Sne I har haft. Det er jo meget mere Vinter hos Eder som her.

Nu mange Hilsener fra Eders Peter.

 

 

Oprettet: 21-03-2011 21:25:22 | Rettet: 05-07-2014 20:15:19