Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

14. november 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Tak for Eders Brev idag, og for den store Pakke. Bogen har jeg allerede igennemlæst, eller Heftet, der er mange kønne Stykker i den. Jeg har lovet Madsen den, han hænter den vist af i Aften. Ellers er alt ved det gamle, jeg er sund og rask og er ved godt Mod. Det er en kulde nu, og en Regn hver dag, så det er en sølerie. Og om Morgenen når jeg kører efter Post, er det både mørk og næsten altid regnvejr; men nu, det hører med til fornøjelsen, vil man have Post skal man også gøre noget for det. - Og så er der nu kommen noget nyt noget her. Vi har fået en Herr General fra Vesten - (Brigadekom.) og han forlanger Æresvagt, der skal præsenteres, og ingen kan natyrlig, og af de Aktive er der kun få, så nu må vi også gøre det med. Vi er 6 Mand her fra Staben, en Skriver, en af Majorens Tjænere og så vi to og to andre, som er Ordonanser. Det er hver 10 dag, vi er på rad, og så er det kun om Natten fra kl. 4 Eftermiddag til kl. 7 Morgen, så det er jo ikke så slemt. Konov er lige gået ud af Døren med Geværet. Vi skulde først have alle Sagerne sammen samlet, da vi hverken har det ene eller det andet af den slags ting; men så lærer man jo at blive Garnisons Soldat igen, og vi har ikke forglemt det; men det kan jo være godt nok til Tidsfordriv, vi skal nok holde det ud.

Nå så har I kun en Pige, det er dog et bøvl; men I skal da se at få fat på en igen, da det ellers ikke er helt godt med Mor, tror jeg ikke. -

Jeg skal hilse fra Majoren og sige mangen tak for Brevet, jeg tror nok, det var rigtig tilpas, han er ikke meget hjemme i denne tid; men han kører mest rundt, der blir næmlig fortalt, at Russerne vil gribe an; men det har de sagt så tit. - Så har jeg skrevet et Brev til Ludvig Skomager iaften, om han da ikke har et par såler tilovers for mig, vi får alting, blot ingen Leder, og dengang jeg var på orlov, havde han så meget, at han nok vilde besåle dem; men da var det ikke nødig. Men I skal ikke sende dem i en Feldpostpakke, da det er en gangbar Artikel, send dem som indskrivningspakke. Det koster 40 P. Ja ellers har jeg ikke noget i aften. Jeg skal hilse fra Konov, han fryser vist, da det er kold og Regnvejr, men så sover han bedre. -

Nu mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.


 

 

 

Oprettet: 27-03-2011 19:52:27 | Rettet: 05-07-2014 20:17:01