Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. november 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 

 Min egen Trine!

Tak for dit Brev idag, det var dog godt den kom idag, da jeg nu syntes det var længe siden jeg havde fået et. Jeg har det ellers rigtig godt. Jeg vilde have skrevet længe før i Aften; men det gik ud og ind hele aftenen, og så kom der en, at jeg skal med Majoren Kl. 12½ til Gefægtstanden, det er en Kilometer herfra. I nat er der næmlig lidt løs ved 12. Komp. men nu det er ikke så slemt, håber jeg ikke. Vi tør i hverfald ikke helt til Graven i Nat, og det er et meget fint vejr, så det går nok. Men jeg skal jo dog først have skrevet lidt til kæresten, det går dog for alt det andet, ikke.

Du mente man kunde ligeså let finde en kæreste i en fremmed egn, som i sin egen hjemegn. Ja sådan mener jeg det nu heller ikke. Men jeg skrev, at når man først havde en hjemme, og så man kom hen et andet sted, så kunde i førstningen nok komme en Tanke op, er de nu ikke lige så tilfredsstillende som hende derhjem­me. Men først når man lærer dem rigtig at kende, så er det først det går op for en, at hende derhjemme er dog den bedste. Ja det tror jeg også nok, at de fynske Piger er tiltalende og de sværmer let. Det har jeg mange Eks. på fra den Sommer, jeg var derovre. Og så skriver du: men jeg er glad ved at de ikke tog min Peter fra mig. Ja deri kan du jo også have ret; men ellers havde det nu heller ikke været en ret kæreste, du havde haft. Mangen de synes, en kæreste skal man jo nu have; men man må ikke se efter andre end denne ene. (Nu skal du forstå mig ret, jeg mener fra vor grønne Ungdom) Jeg synes ikke det er ret. Så lærer man kanske den ene at kende. Og derfor synes jeg også som du, at det er helt ret at man kommer lidt fra hin­anden. Ja lille du, det var godt at de fynske Piger ikke tog mig fra dig. - Ja, ja.

Så har du været i Abling, men din Peter var der ikke, ja og du mangler ham, ikke ?  Ja ja jeg kan godt forstå at det er lidt tomt at komme derind når man ikke er hjemme; men som jeg også håber, må vi nok engang få lov til at være sammen hver dag -

Nu ikke mere i aften, slutter med mange kærlige Hilsener og Kys fra din egen Peter.

 

 

Oprettet: 27-03-2011 19:55:15 | Rettet: 05-07-2014 20:16:58